Dojenje
21.04.2016.

Završena i treća radionica “Kako do uspešnog dojenja?”

U organizaciji radionice “Kako do uspešnog dojenja?” učestvuje jedna mala odabrana družina. Ako računamo još i decu koju smo izrađale, onda ta brojka i nije tako simbolična. Nas je nekad pet, nekada šest mama, sa ukupnim brojem od 13 “prasića”.
Skupimo se jednom mesečno, dogovorimo datum i krećemo u kampanju, što putem Facebook-a, što putem sajta, štanda u Ušće shopping centru. Guramo ovu našu priču, sa ponosom, jer smo za tri meseca edukovali 100-ak budućih mama.
Naučili smo ih da je Folic Plus najbolji izbor Folne kiseline na tržištu, da krenu da ga koriste i pre nego planiraju trudnoću. A trudnice nas pomno slušaju, žele najbolje za svoje potomke. Imamo i raznih anegdota i situacija. Jedna od ovih zgodnih devojaka sa velikim stomakom je čak prošli put pala u nesvest, ali kad znate da je Dr Borlja tu, mi smo opuštene. Prava osoba na pravom mestu. Nedostajala nam je na ovoj radionici, ali se radujemo druženju na sledećoj.
Tereza je standardno tu, i kad pomislite da će uspeti brže nego obično da završi, ono se oduži, na tri i po sata. I svaka nova ekipa trudnica ima dodatna pitanja, hvata beleške, raspituje se. A mi mame sa iskustvom svaka svoju priču priča. Olivera iz Mei Lab-a je mama već dvadeset dve godine, njena priča o kozmetici koju zastupa je poprilično lična jer priča iz svog iskustva. Ne koristimo mi na radionici stručne termine, već narodske, one koje svako razume. Pa tako i kad pričamo o Baby skin kozmetici mi se pozivamo na čuveno nam iskustvo, jer ista pomaže kod ekcema, gljivica, štiti kožu, umiruje upale. E sad, čak i oni koju hrle ka svetski poznatim brendovima moraju da skinu kapu pred ovom kozmetikom, jer ona je “svetska, a naša” samo se izvinjavamo što je poprilično pristupačnija. Svaka trudnica dobija uzorke iste, kako ulja, kupke, tako i kreme za telo I predeo pelena. Ona koja je najbliža terminu porođaja dobije i veliki paketić za sebe i novorođenče.

Neda nas sve ljubazno ugosti. Ovaj put u njenoj igraonici bio je i najmlađi član njene petočlane porodice, Luka koji nas je sve oduševio. Branka sa Human designom uvek podseti da negujemo individualnost naše dece I na taj način im damo krila.
Moje je samo da ih sve organizujem na jednom mestu, obezbedim da budućim mamama bude besplatno predavanje, da zabeležim po neki trenutak radionice i to podelim sa svima.
Moje je i da se nadam da ćemo imati što više trudnica kojima će ovo predavanje biti zanimljivo, koje će nas preporučivati. Takođe, mala stvar za nas a velika za sve njih je i vaučer za proslavu rođendana u igraonici “Kod zidića”, kao i 10% popusta na bebi opremu na www.decjisajt.rs
Hvala svima koji na bilo koji način učestvuju na radionici.
Drage trudnice, prijavite se za radionicu u maju na info@decjisajt.rs ili putem naše FB stranice Dečjisajt.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno