Roditeljstvo
17.03.2021.

Hajde, priznajte... Sigurno ste nekad, negde zaboravili rođeno dete

U moru turobnih tema, dramatičnih podataka o pandemiji, u vrtlogu političkih prepucavanja, strahu za zdravlje i egzistenciju, svaka sitnica, misao, reč ili događaj koji može da nam izmami osmeh zlata vredi. Zamislite onda samo koliko vredi jedna Tviter prepiska koja vam neće samo naterati osmeh na lice, već i reku suza, ali onih lekovitih. Suza od smeha. Verujte, ništa vas danas neće oraspoložiti više nego pehovi ovih roditelja, osim ako se i sami niste našli u nekoj od ovih uloga.

@DarlingDusho
Gospođa koja je po meni pokidala roditeljstvo je sitna plavušica koja je izletela izbezumljena iz lifta (nakon što je shvatila da je nešto zaboravila) koji vodi direkt u kafić, pritrčala stolu na kom je bila nosiljka sa bebom u njoj i rekla „Tek smo je dobili, nismo se jos navikli“

@kalepricha
Na kasi u jednom marketu par završava kupovinu i izlazi. na traci je već naša gomila stvari, kasirka kuca, pomenuti par se trčeći vraća, provlači se pored nas i uzima nosiljku s bebom koja spava! Spustili je na onu korpu/ ispred kase...
Bilo im baš neprijatno.

@mpesterac
Jedna moja drugarica imala klinku od dve godine koja je prolazila kroz fazu onog bacakanja na ulici kad joj se kaže idemo kući. Psiholozi je posavetovali da je pusti, da se kao okrene da ide, da napravi par koraka.
Park kod Skupštine, dete se bacaka, ona se ko bajagi okrene da ode, napravi par koraka i čuje neko viče za njom. Kad ono Aleksandar Vlahović (bivši ministar, tad narodni poslanik) drži njenu ćerku s dva prsta, ona se bacaka i nogama i rukama i vrišti. Kaže „Gospođo, zaboravili ste deeeteeee“.

@Dora79
Muž i ja smo došli po sina na trening, seli u kafić i ispričali se sa drugim roditeljima. Trening se završio, mi se lepo pozdravili sa ljudima, seli u auto i otišli. Posle par minuta zove me jedna mama, povezla ga kući za nama.
Dete kaže „Ja sam trčao za vama, ali vas nisam stigao“.

@Leni27631002
Bivši muž moje koleginice je uspeo dva puta da zaboravi decu. Jednom ih je zaboravio na pumpi. Sipao gorivo, došao kući, legao da odmori, policija dovela decu. Drugi put uzeo samo jedno dete, a drugo zaboravio u vrtiću. Zvali pred kraj radnog vremena da pitaju je l’ neko dolazi po dete

@BuvaNaEksu
Anegdota iz vrtića. Tip došao po dete. Jaslena grupa. Tog dana radila neka druga vaspitačica koja ga nije poznavala. Uzeo dete i otišao. Vraća se posle 10 min. Kaže „Ovo dete nije moje. Moje ume da stoji. Ovo padne kad ga spustim“.

@tanja_tomic
Moj suprug je dok smo bili na nekom buvljaku zastao sa sinom od 3-4 godine na ramenima da pogleda neke stare knjige, ja sa mojom mamom nastavila. Stiže nas on. Kaže, „Vidi šta sam kupio“. Ja pitam „Gde ti je sin“, on odgovara „Pa, s tobom...“
On ga spustio sa ramena da lakše gleda knjige i jednostavno ga zaboravio kad je našao šta ga zanima. Na svu sreću, dete bilo pametnije od njega i nije se mrdalo od tezge...
Kad ga nisam tad ubila nikad neću.

@Rijama5
Tata pokupio tuđe dete iz vrtića, vaspitačica trči za njim s njegovim detetom, a on ladno kaže „Ionako ih sutra vraćamo“.

@lola_vestica
Pre par godina sam izgubila sina u šoping parku. Dok sam izbezumljena trčala na info da prijavim, on je izigravao lutku u izlogu.

@_mrs_tesla
Ja mislila da je moj ćale najgori koji me je upisao u pogrešnu grupu u vrtiću jer nije mogao da sjeti kad sam se rodila. Sad vidim ima i gorih.

@majov976
Dešavalo mi se da put od posla do kuće provedem na telefonu, prođem vrtić, dođem kući, parkiram se, završim razgovor i onda shvatim da nisam pokupio dete. Dešavalo mi se i da dođem do vrtića, a da dete taj dan nije ni otišlo u vrtić.

@6januar29te
Svog sina sam dovezla na parking firme gde radim. Izlazim, uzimam torbu, dete me gleda. Zaboravila da ga ostavim u vrtiću.

@Andjelk92739248
Davno, neki ledeni januar, ja 39 temperaturu. Zove muz oko 15 h i kaze da ne izlazim, da će on uzeti dete. Oko 17 h odem i dovedem dete kuci. Dolazi u 22 h, ja ga pitam gde mu je dete, a on začuđeno „Koje dete“.

@JessieAvramovic
Deda krenuo da provoza dete na sankama, vukao do kraja ulice, kad se okrenuo, dete ispalo negde na početku i ostalo da leži u snegu.

@Mrs_Ginger1
Mlađa imala 28 dana, došli prijatelji da idemo zajedno na rođendan, ponesem sve presvlake, flašice, stariju ćerku, smestimo se u kola i vratim se u stan da isključim televizor kad u krevecu bebaaaa... Znam, nemajka samii goreću u paklu.
Dobro da sam je u kući zaboravila, ali to mi je bilo za nauk. I dan danas sam jeziva, pa ih, i kad imaju po 30 godina, ne gubim ni iz vida nikako.

@Serdarivojvoda
Nakon izgubljene utakmice sa drugim očevima tupimo đe su nam sokolovi izgriješili i malo po malo dođemo do kola nas trojica. Posle sam se iz Železnika vraćao na Adu.

@Linguist
Izgubili tako brata (4) na pijaci u Zadru, međ igračkama. Kad su moji konačno u panici otišli u policiju da prijave nestanak, on sedi tamo jede čokoladu, musav do lakata. Dok nas tražio naišli policajci, on im rekao „Izgubio sam mamu i tatu“.

@___samostonisam
Mene je '79 noćni čuvar iz obdaništa vratio kući u 20 h pa smo moje čekali ispred haustora do 21 h.

@Wajtsnejkusa
Krenuli porodično na pijacu. Muž i ja pričamo kad nas zaustavlja neka žena i pita je l’ onaj mali što povraća iza nas, naš. Okrenemo se a naše dete, mučenik, dušu Bogu nasred ulice.

@ivanadokinic
Muž poveo dijete u vrtić, na vratima ga pitaju u koju vam je grupu dijete (ja sjedim u kolima ) i on se dere „Koja je grupa“, ja govorim „Leptirići“. On se okreće ka vaspitačici i kaže „Krompirići“. „Gospodine, ta grupa ne postoji, al’ dajte je kod Ane (tako se zove učiteljica)“.

@MiloIli12
Pijaca na Banovom brdu pre sto godina. Kaže keva, samo što sam se okrenula da kupim ribu, nema tebe i sestre. Prolazim između redova, a prodavac vas stavio na tezgu i dao vam po jabuku da se ne derete. Kaže seljak, palo mi na pamet da će neko ovako brže naći ovu decu.

@daaaary_com
Mene roditelji sa pet godina izgubili na vašaru. Oni se zagledali u tezge, a ja u čoveka koji je imao istu majicu kao tata, išla sam za njim bar 1 kilometar, ili je to meni bilo kao kilometar. Sreća pa sam se setila gde neka moja baba živi, otišla kod nje i nadala se da će moji doći tu.@saulinjo
Pre nekoliko godina na granici sa Bugarskom priča nam carinik kako je kontrolisao jedan kombi sa turskim državljanima. Kaže, uzmem pasoše, gledam, muž, žena, jedno, drugo, treće, četvrto dete, a sedam pasoša... Fali jedno dete. Turčin se okrene isto prebroji, vidi fali jedno. Izmintiguje nešto ženi i ubaci u rikverc. Dolaze posle jedno 20 minuta, mali sav crven od „aplauza“. Zaboravili ga u restoranu.

@Nemi_brbljivac
Kućni prijatelji na moru sa dvoje dece. Sinom od par meseci i ćerkom od tri godine. Ćerka im odluta na plaži i izgubi se, ode na šetalište, tamo je primeti jedan gospodin, priđe joj, pita je gde su joj roditelji ona nekako objasni da su na plaži. Krenu oni u potragu i u jednom momentu mala uperi prstom i pokaze na roditelje koji bezbrizno leže i zabavljaju se sa društvom. Čovek kupi detetu sladoled i sednu na onaj zidić sto razdvaja šetalište i plažu. Čekao je sve dok nisu poskakali kao opareni sa ležaljki kad su shvatili da im fali dete. Rekao im je samo „Prvo sam hteo da vam saspem sve po spisku, a onda sam shvatio da je bolje da vas pustim da se isprepadate kao nikad u životu na pola minuta, da vam se više nikad ne desi ovako nesto“.
I nije im se ponovilo.

A da li se vama desilo? Da li ste vi nekad, negde zaboravili dete?
Foto: clekinc.com, healthline.com, pinterest

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno