Roditeljstvo
04.07.2019.

Dečji sajt prepoznat kao važan činilac u promociji dojenja u Srbiji

Beograd je ovih dana domaćin važne Regionalne konferencije o optimalnoj ishrani novorođenčadi i male dece u zemljama Evrope i Centralne Azije koju organizuje Unicef. Drugi dan bio predviđen za upoznavanje predstavnika Svetske zdravstvene organizacije sa predstavnicima civilnog društva koje se bave promocijom dojenja, pa je tako i Dečji sajt pozvan da predstavi svoje radionice i festivale koje organizuje već četiri godine.



Aleksandra Bogdanović, direktorka Onlajn magazina Dečjeg sajta (www.decjisajt.rs) predstavila je prisutnim lekarima svoj način rada, svoju vrstu edukacije i objasni kako joj uspeva da na jedno mesto, na svaki festival dojenja, dovede više od 200 trudnica.

– Dojenjem se bavimo na kompleksan način. Tu temu istražujemo i proučavamo temeljno, pre svega kao novinari, nalazimo najbolje sagovornike i stručnjake. Neki od njih, ginekolozi-akušeri, neonatolozi, stomatolozi i nutricionisti, učestvuju i na našem zdravstvenom panelu u okviru festivala dojenja. Podršku budućim majkama pruža i naša serifikovana savetnica za dojenje koja ima odgovore na sva njihova pitanja i dileme – objasnila je Aleksandra Bogdanović.



Decjisajt.rs, prema njenim rečima, ima jasan cilj i jasnu misiju, da trudnicama pruži kontinuiranu besplatnu edukaciju, i da svaki naredni festival obogati novim sadržajima.

– Do sada je kroz naše radionice za podršku dojenju i pet festivala dojenja prošlo više od 2.500 trudnica i mladih majki, pa se nadamo da smo makar malo popravili poražavajuću statistiku. Za statistiku nismo sigurni, ali znamo da sa naših radionica buduće majke odlaze nasmejane, ohrabrene, edukovane i spremne za dojenje – objasnila je direktorka Dečjeg sajta.
Foto: Unicef

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

19.
Apr
2024
Porodični odnosi
28.
Mar
2024
Porodični odnosi