Roditeljstvo
08.06.2019.

Buduće mame, dođite na radionicu za podršku dojenju

– Svi samo pričaju o porođaju, a on bude i prođe. Čak i da traje 24 sata, da je jako bolan i komplikovan, sve se zaboravi kad ti donesu bebu i stave ti je na grudi. S druge strane, dojenje se nekako zapostavlja iako ono treba da traje najmanje šest meseci. I ono može da bude bolno i komplikovano, pa se lako odustaje, a ja to ne želim. Hoću da dojim, hoću da svom detetu obezbedim najbolju i najzdraviju hranu. Ne znam da li ću umeti i moći i zato želim na vreme da se spremim – objasnila je jedna trudnica zašto su radionice za podršku dojenju toliko dragocene.

Za nju, ali i za sve buduće mame koje žele spremno da dočekaju prve sate, dane i mesece nakon porođaja „Dečji sajt“ u utorak 18. juna, od 11 do 14 časova, u Sportskom centru „Šumice“, Ustanička 125, organizuje 31. radionicu za podršku dojenju.
Sa budućim mamama družiće se Milena Popević, savetnica za dojenje, koja ima odgovore na sva pitanja o laktaciji, nezi grudi, mastitisu i ragadama, izmlazavanju, optimalnoj količini posisanog mleka, noćnim podojima, „dojenju na zahtev“, hidriranju beba koje sisaju, o dojenju na javnom mestu...

Ona će im objasniti da je dojenje najprirodniji način hranjenja beba, jer im se tako u prvih šest meseci života obezbeđuju i hranljivi sastojci i optimalna količina tečnosti, a ispričaće im ponešto o trajnom povezivanju, ljubavi i onoj neraskidivoj vezi između majke i njenog čeda koja ne može da se uporedi ni sa čim na svetu.
A kako se pokazalo da buduće mame najviše brine da li će imati dovoljno mleka, Milena će im pomoći da se izbore i sa ovim strahom.

Drage trudnice, ukoliko želite da pričamo o svim dilemama koje imate u vezi sa dojenjem, prijavite se za učešće na našoj radionici jer je broj mesta ograničen. Kliknite OVDE, a mi ćemo vas čekati U Sportskom centru „Šumice“, Ustanička 125, u utorak 18. juna od 11 časova.

Foto: semanariolacalle.com, marketwatch.com, womensmentalhealth.org, aptaclub.co.uk

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

28.
Mar
2024
Porodični odnosi
18.
Mar
2024
Roditeljstvo
14.
Feb
2024
Trudnoća