Roditeljstvo
09.12.2016.

Steznici i grudnjaci koji pomažu mamama

sponzorisan tekst

Kompanija Marena, sa sedištem u Atlanti, SAD, postoji više od dvadeset godina i uspešno sarađuje sa preko 70 zemalja širom sveta. Vrhunski kvalitet proizvoda, poštovanje i sluh za individualne potrebe svakog klijenta osnovna su načela ove kompanije.

Predstavništvo koje je otvoreno u Srbiji ima za cilj da ove vrhunske proizvode učini dostupnim i ljudima u našoj zemlji i okolini.

Pitali smo Ninu Nikolajev, predstavnika ove uspešne komapnije koja je funkcija steznika nakon porođaja, jednog od njihovih najpopularnijih proizvoda?

- Primarna funkcija steznika je vraćanje organa, prvenstveno materice, na svoje prvobitno mesto. Pomaže mišićima da se ponovo približe i oporave, zateže kožu i vraća joj elastičnost, jača vezivno tkivo, pospešuje cirkulacija, prvenstveno mikrocirkulaciju.

Takođe, doprinosi osećaju udobnosti i pruža potporu. Deluje kao spoljašnji omotač koji imobiliše kožu dok se tkivo ne regeneriše, olakšava kretanje, a ni kijanje i kašalj nisu toliko neprijatni sa steznikom.

Umanjuje bol u kičmi i stomačnim mišićima,leđima i bokovima. Pospešuje pravilno držanje kičme, umanjuje ožiljke, pruža slobodu pokreta. Ovaj steznik čine kožu mekšom, zategnutijom i ravnijom, smanjuju ožiljke, edeme, hematome, pospešuju brže zarastanje rane.

Kome se preporučuje?

- Steznici sa adekvatnom kompresijom kao što su naši preporučuju se svakome, odnosno svuda gde postoji trauma tkiva posle bilo koje intervencije na koži,operacije i posle porođaja, bilo da je prirodni porođaj u pitanju ili carski rez. Mi smatramo da svaka mama koja želi da ubrza svoj oporavak posle porođaja i da svoje telo što pre dovede u stanje pre porođaja treba da nosi kompresioni steznik. Mi naš zato  preporučujemo ih svima.

Grudnjaci za dojenje su pravi hit. Zašto im mame toliko vole?

- Naši komresioni grudnjaci daju mamama osećaj olakšanja iz razloga što taj adekvatni pritisak na kožu umanjuje bol u samim grudima i stimuliše protok mleka. Takođe, imaju tri reda kopčanja napred i na ramenima i iz tog razloga su pogodni za dojenje.

Marena komresiona odeća dugi niz godina uspešno sarađuje u preko 70 zemalja, a proizvodi se u Americi. Marena steznici prave se od revolucionarnog F7 materijala, nazvanog zbog svojih sedam  karakteristika koje ga čine jedinstvenim, a to su:

  • VELIKA ELASTIČNOST... rasteže se u sva četiri pravca, obezbeđujući ravnomernu kompresiju;
  • UDOBNOST/MEKOĆA... veoma bitno za dugotrajno nošenje steznika;
  • APSORPCIJA VLAŽNOSTI... ostajete suvi sve vreme nošenja, što smanjuje nastajanje iritacije ili infekcija;
  • ANTIBAKTERIJSKO DELOVANJE... hemijski obrađena vlakna koja stvaraju atmosferu nepogodnu za razvoj bakterija, što je veoma korisno nakon hirurških intervencija;
  • TRAJNOST/POSTOJANOST... specijalno tkanje savremene tehnologije čini da steznik zadržava svoj oblik i obezbeđuje adekvantnu kompresiju i nakon dugotrajne upotrebe.
  • UV ZAŠTITA
  • BEZ FORMALDEHIDA

Više o proizvodima mozete potražiti OVDE. 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

19.
Apr
2024
Porodični odnosi
28.
Mar
2024
Porodični odnosi