Roditeljstvo
10.05.2016.

7 stvari za koje ste ubeđeni da nećete raditi kada dobijete dete (ali grešite)

Koliko ste puta čuli rečenicu "Kada ja budem imala dete, neću to raditi"? Svi gajimo iluzije, dok ne postanemo i sami roditelji, a tada shvatimo koliko smo pogrešili...

Evo nekoliko stvari koje sebi obećamo pre roditeljstva, ali ta obećanja ne ispunimo...

1. Nema potrebe za organizovanjem vremena
Jedna od najčešćih greški jeste ta što mnogi roditelji misle da neće dopustiti bebi da kontroliše njihovo vreme. Pre nego što dobijete svoje dete, uglavnom osuđujete prijatelje što poštuju satnice za bebine dnevne dremke i što sve rade po određenom rasporedu. Kada se zaista suočite sa bebom koja nije spavala preko dana, shvatićete zašto su ove navike i organizacije važne.

2. "Noćnu smenu" ćete deliti sa suprugom
Tokom noći bebe se bude zbog gladi ili kako bi im se promenile pelene. Za obavljanje obee dužnosti očevi su sposobni jednako poput majki. Ipak, ne zavaravajte se. Oni neće ustajati noću zbog ovih aktivnosti, pogotovu ukoliko rano moraju na posao.

3. Nikada nećete dopustiti detetu da plače u javnosti
Moguće je da vas nerviraju bebe koje plaču dok ste u šopingu ili na romatičnoj večeri, ali to je ono što će se jednom i vama desiti. Ne možete udovoljiti svima.Što pre to shvatite, lakše će vam biti da prihvatite činjenicu da će i vaša bebica ponekad zaplakati baš u trenutku kad vam konobar posluži ukusnu hranu.

4. Nećete biti opsednuti slikama dece
Ne možete da razumete zašto vaši prijatelji imaju potrebu da vam konstantno pokazuju slike svoje bebe? Telefon će vam biti prepun dečijih slika, kada jednom i sami iskusite roditeljstvo.5. Beba će spavati u svom krevetu
Možda smatrate da je jedini način da se naspavate ukoliko beba spava u svom krevetu, ali prevarili ste se. Dečica se teško navikavaju na krevetac, te im je san čvršći ukoliko ponekad podele postelju sa svojim roditeljima.

6. Odmaraćete kada i beba
Tako je lepo živeti u zabludi. Bebine popodnevne dremke su jedini trenuci kada ste slobodni da nešto pojedete, raspremite kuću ili proćaskate sa prijateljima. Budite sigurni da ove dragocene momente nećete iskoristiti za spavanje.

7. Zaštitićete bebu od svih mogućih bakterija
Nemoguće je držati bebu pod "staklenim zvonom". Bebe su preslatke i svi žele da ih pipkaju i ljube, te je teško sakriti decu od svih tih bakterija. Takođe, kada porastu, želeće da se igraju sa drugom dečicom na raznim spravama koje su izvori virusa. Pomirite se sa tim da se i vaše dete jednog dana mora prehladiti. 

izvor: yumama.com

foto: imujer.com, nuevotiempo.org

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno