Roditeljstvo
12.03.2016.

Stvari koje su roditeljima blizanaca nemoguće

Druženje sa drugim roditeljima
Biti roditelj ume da bude jako naporno i iscrpljujuće, a još je teže ako nemate sa kim da podelite svoju “muku”. U porodici sa blizancima, svi imaju pune ruke posla. Dakle, kada roditelji jedne bebe počnu da se žale kako im je “od kad su postali mama i tata jako teško da izađu sa prijateljima na večeru zato što stalno moraju da šetaju bebu tamo-vamo”, nama to zvuči jako opušteno i relaksirajuće.

Spavanje kada beba spava
U kući u kojoj se nalazi više od jedne bebe, trenutak u kome one spavaju u isto vreme je magičan, neverovatan i čest kao postojanje jednoroga. Dakle, možete zaboraviti na spavanje.

Kupovina u velikim supermarketima
Mame i tate malih beba znaju koliko odlazak u supermarket može da se pretvori u ludu avanturu, pa zato jedva čekaju da to na brzinu obave. Mame i tate blizanaca, ili trojki, ili više beba, se ove lude avanture ludački plaše. Prosto, ukoliko idete sami sa bebama u kupovinu, želimo vam samo dosta sreće, osim ukoliko niste profesionalni žongler.

Kupovina u mini-marketima

Na sve prethodno navedeno dodajte uske prolaze, rafove i police postavljene tako blizu da eventualno mogu da se mimoiđu, jedva, dve osobe. Roditeljima blizanaca mini-marketi su noćna mora.

Jednostavna bebi oprema
Dok roditelji jedne bebe jednostavno mogu da je stave u kengur-nosiljku ili slim maramu i da im ruke budu slobodne, roditelji blizanac o tome samo mogu da sanjaju. 

Dojenje na bilo kom mestu
Za novopečene mame dojenje je samo po sebi jako složena i teška radnja na početku. Ali onima koji tvrde da je dojenje kasnije izuzetno praktično “jer svoju bebu možete da nahranite na bilo kom mestu ukoliko ogladni”, mame blizanaca bi poručile- “Ma nemojte!?” mame blizanaca nekada praktikuju tandemsko dojenje, što zahteva pomoć specijalnog jastuka. Čik probajte tako nešto van kuće!

Vožnja automobila standardne veličine

Standardna veličina automobila, suprug, vi, dva auto sedišta za bebe, njihova oprema i stvarčice...Razmislite još jednom. Možda će vam biti potreban veći auto. 

Izlazak iz automobila
Kad smo već kod automobila, kako da jedna osoba iz automobila izvadi obe bebe i sve stvari istovremeno? Nikako! Nekad je čak nemoguće i obe bebe poneti u isto vreme.

Sedenje u jednom redu u avionu
Ukoliko su blizanci već dovoljno veliki da sede sami u svojim sedištima, mama ili tata će morati da pređu u neki drugi red, ukoliko je reč o standardnim avionima u kojima su u redu po tri sedišta.

Jedan-na-jedan aktivnosti
Aktivnosti kao što su vežbe za mamu i bebu ili jedan-na-jedan časovi će morati da ostanu samo u vašim fantazijama.

izvor: yumama.com

foto: roditelji.hr, kurir.rs, stil.kurir.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno