Roditeljstvo
28.02.2016.

6 stvari koje roditelji rade krišom

Roditeljstvo je nešto najlepše, ali sve mame i tate dobro znaju da ono ume da bude i veoma naporno. Evo šta sve mnogi roditelji rade dok klinci ne obraćaju pažnju...

Posao roditelja je da postave odlične temelje i budu dobar primer svom detetu, ali, budimo iskreni, to je ponekad jako zahtevno i teško! Srećom, deca ipak ne uspevaju da pratie svaki vaš korak, pa možete malo da živite po svom kada oni ne gledaju. Donosimo vam najčešće stvari koje roditelje krišom rade dok mališani ne obraćaju pažnju:

1. Verovatno ste bar jednom uživali u mališanovim slatkišima i verovali da im zapravo činite uslugu.
2. Uzimate zalogaj hrane sa detetovog tanjira u trenutku kada ono okreće glavu. Da dijeta nije izmišljena, do ovog nikada ne bi došlo.
3. Priznajte, barem jednom ste detetu sakrili igračku koju ne volite. Izgleda vam jezivo ili su zvukovi koje proizvodi suviše iritantni? Dovoljan razlog da završi dobro spremljena, barem na nekoliko dana.
4. Igranju sa detetovim igračkama vrlo malo roditelja uspe da odoli. Niste vi krivi što tokom vašeg detinjstva takve igračke nisu postojale.
5. Deci govorite da ne smeju da gledaju televiziju do kasno i da jedu slatkiše pre spavanja? Koliko puta ste vi to učinili? Ulovili čokoladu i uživali u jedinom periodu dana kada se na vašem televizoru ne prikazuju crtaći?
6. Premotavanje dosadnog dela crtanog filma ili reklama? Ovo se najčešće događa kada jedan crtać morate da slušate i gledate već danima, pa je sasvim normalno da poželite malo da ubrzate stvar, ipak je nakon crtanog filma vreme za spavanje. Ako na vreme uočite reklamu za neku novu igračku, sigurno ćete je brzinom munje premotati da dete ne primeti i tako uštedeti novac i izbeći ono tako poznato “Ja to želim!”.

Izvor: Index

foto: posts.mode.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno