Roditeljstvo
22.11.2015.

Nije lako ali je divno biti mama devojčice

Pored toga što su slatke i šarmantne, devojčice su sklone čestim promenama rasploženja, zato će vam strpljenje biti potrebno.Mačinstvo je težak, ali nagrađujući posao koji je sastavljen od mnogih izazova i iznenađenja. S obzirom da postoje velike razlike u odgoju devojčica i dečaka, pobrojali smo “probleme” s kojima se svakodnevno susreću samo žene sa kćerkama.

Devojčice su sklone čestim promenama rasploženja.

1. U iskušenju ste potrošiti sav novac na odeću
Ima li išta slađe od dečje gardarobe? Posebno je teško odupreti se porivu da potrošite celu platu kada su u pitanju slatki ženski kompletići za devojčice.

2. Dom vam izgleda kao da je eksplodirala “bomba” šljokica
Ko bi rekao da na tržištu ima šljokica u toliko različitih oblika. Od blještavih čestica nije siguran niko, pa čak ni pas – one su jednostavno posvuda.

3. Čeka vas mnogo plača
Devojčice znaju biti vrlo emocionalna bića, pa ne čudi da je plač sastavni deo odgoja kćerki. One plaču kada su srećne i tužne, dobiju lošu ocenu u školi, padnu na igralištu ili im neko ne uzvrati osećanja.

4. Uređivanje kose postaje važan deo vašeg jutra
Za razliku od muških frizura, kosa devojčica podložna je dugotrajnom ulepšavanju i ukrašavanju. Retko koja devojčica voli da nosi raspuštenu kosu. Umesto toga bira pletenice, punđe i konjski rep koji su ukrašeni mašnama i šarenim gumicama za kosu te rajfovima.

5. Nalazite cipele na različitim mestima
Od kada devojčice počnu hodati, počinju krasti majčine cipele. I nikad ih ne vrate na mesto na kojem su ih našle. Čak ni kada postanu punoletne. Nikad.

6. Znate imena svih Diznijevih princeza
Ako odgajate kćerku, velike su šanse da ste pogledali neprirodnu količinu crtanih i filmova o princezamaviše puta, te da znate imena svih Diznijevih likova.

7. Značajno su vam porasli kućni troškovi
Devojčicama treba više stvari od dečaka, to je jednostavno istina. Nije ih sramota da traže brendirane sveske za školu, gumice za brisanje i druge svakodnevne sitnice zbog čega vam opasno rastu troškovi svaki put kad odete u trgovinu.

8. Nikad ne znate što biste kuvali
Devojčice su sklone naglim promjenama “ukusa”: jedan dan vole pileću supu, drugi dan je preziru, pa nikad ne znate što biste mogli skuvati za ručak i kako će biti dočekan vaš jelovnik.

9. Vaše mišljenje postaje nevažno u pubertetu
Kad uđu u pubertet više im ne možete ništa kupiti bez njihovog prethodnog odobrenja. Nemojte to primiti lično, jer postoje dani kada se ni same devojčice ne mogu dogovoriti što im se zapravo sviđa.

10. Promene raspoloženja su sastavni deo vašeg dana
Devojčice su sklone promenama raspoloženjima koje nema nikakve veze sa pubertetom i mesečnim ciklusom. Kad snenu dvogodišnjakinju ujutro spremate u vrtić, verovatno ste joj najmrskija osoba na svetu, dok se navečer pretvarate u najbolju mamu na svetu.

Izvor: Moj pedijatar

foto: guitarthotels.com, virealno.com, betterparenting.tumblr.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno