Na odmoru
22.07.2016.

Iskusite nezaboravnu letnju avanturu!

Jedna od asocijacija na odmor na Kopaoniku za mnoge je hotel Rtanj, nekada planinski dom Rtanj, koji je postao jedno od kultnih mesta na ovoj planini. Hotel se nalazi na 260 m od Beogarada, na nadmorskoj visini od 1786 metara, odmah pored ski staze, ispod vrha Mali Karaman.

Za mališane koji vole skijanje u toku zimskih meseci  na raspolaganju su ski kampovi ali i druge sportske aktivnosti kao što su bord časovi.  Za one koji vole da se opuste tu je uživanje u ukusnim domaćim obrocima i planinarenju, ali i avantura parku za sve koji vole adrenalnin.

Istorija planinskog doma Rtanj

Na ovom vrhu ljubitelji planine okupljaju se još od 1958. godine kada  je na mestu današnjeg hotela Rtanj postojao planinski dom sa istim imenom. Imao je dve prostorije za spavanje i kamin salu sa stepeništem koje je zadržano i danas kao uspomena na nekadašnji Dom.

Dom je nekoliko puta dogradjivan, prošireni su mu kapaciteti i kada je konačno uobličen u aprilu 1990. godine desio se veliki požar a od doma su osali samo kameni zidovi. Nakon toga objekat je velikim trudom i zalaganjem Rtnjevaca nikao veći i lepši nego ikada, a svoj konačni izgled dobio nakon što je 2013. godine kompletno renoviran.

Ski i snoubord škola

Rtanj je jedan od retkih ugostiteljskih objekata u Srbiji, koji svojim posetiocima nudi besplatne obuke skijanja i snouborda u trajanju od sat vremena u jutarnjim časovima koje vode profesionalni i licencirani instruktori. Instruktori pružaju obuku svih nivoa skijanja i bordinga, od početnog do najnaprednijeg. Totalni početnik za ovih 6 dana proskija dovoljno da može da se samostalno spušta niz skijaške staze.

Avantura park

Sa željom da se deci i onima koji vole avanturu priušti uživanje u planini, druženju, u učenju raznih veština, ali i poštovanju prirode i njenih lepota, počinje priča o Kampovima Rtanj.

U neposrednoj blizini Rtnja nalaze se avantura park, veštačka stena i ziplajn sistem. Gosti koji borave u Rtnju, dobijaju popust prilikom korišćenja navedenih sadržaja.
U okviru letnjeg kampa postoji slobodno penjanje, alpinizam, uživanje u avantura parku koji predstavlja poligon smešten među krošnjama drveća neposredno pored hotela Rtanj i prilagođen je deci uzrasta 7 godina i više. Na ovom mestu mališani će savladati strah od visine, razviti koordinaciju, snagu…i sve učestvujuću u aktivnostima kao što su - prelazak preko užeta, balvana, merdevina, razna spuštanja i penjanja.

U okviru ovog programa klinci će biti u prilici da upoznaju pravo logorovanje, tj. postavljanje privremenog skloništa u prirodi , učenje prilagođavanju novim uslovima, naučiće kako da upale logorsku vatru bez šibice i upaljaca, kako da naprave čaj od planinskih biljaka i sl.
Pored ovoga, postoji i poligon za razvoj motoričkih sposobnosti, a sa instruktorima i vodičima organizuju se i pešačenja kroz netaknutu prirodu

Smeštaj

Sve sobe u okviru hotela poseduju Wi-Fi, TV i kupatilo, a smeštaj je baziran na bazi polupansiona. Za najmlađe posetioce obezbeđeni su i popusti za smeštaj.
Sve informacije ocenama i rezervacijama smeštaja možete pronaći na SAJTU ili dobiti preko e-maila  rtanjbeograd@gmail.com i na njihovoj Facebook stranici.

Iskusite pravi duh Kopaonika, napunite baterije na aktivnom odmoru i uživajte u prijatnim temperaturama planine, relaksirajućim šetnjama i netaknutoj prirodi.

Iskusite nezabravnu avanturu ovoga leta na Rtnju. 

sponzorisan tekst

foto: rtanj.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno