Putovanje
30.11.2019.

Kraj decembra je idealno vreme da posetite Postojinsku jamu

Do našeg pravoslavnog Božića ostalo je nešto više od mesec dana, pa su trenutno svi fokusirani na doček Nove godine, ali se zato naš komšiluk uveliko sprema za proslavu ovog velikog hrišćanskog praznika koji zapadni svet proslavlja 25. decembra. A da je dan Hristovog rođenja, po kojem god ga kalendaru obeležavali, veliki dan koji treba da nas spaja i raduje, znaju ljudi koji „vode“ Postojinsku jamu i koji ove godine po 30. put od 25. do 30. decembra oživljavaju prelepu biblijsku priču u zapanjujućem bajkovitom okruženju.


Slovenija nam je blizu, što je dovoljan razlog da ne propustite jedan od najvećih i najčarobnijih božićnih događaja. Postojnska jama nudi najlepšu kulisu, koju je milionima godina strpljivo stvarala Majka Priroda, gde će više od 150 lokalnih glumaca zajedno s vrhunskim muzičara izvesti božićnu predstavu duboko ispod površine. Šesnaest prizora iz biblijske priče raspoređeno je duž pet kilometara turističke staze osvetljenoj s 2.100 šarenih lampica, a tu su i tradicionalni božićni sajam i fotografska izložba.

Postojnska jama sa Živim jaslicama jedan je od najatraktivnijih božićnih doživljaja na svetu


Ovogodišnje Žive jaslice ponovo će zasjati uz audiovizualne efekte i kostime čarobnog pozorišta „Serpentes“. Osim lokalnih glumaca tu će biti i vrhunski muzičari, među kojima se ističu Nuša Derenda, Luka Sešek i Urška Kastelic.
Predstava u trajanju od  90 minuta održava se na turističkoj stazi dugoj pet kilometara.


Prva tri i po kilometra predstave gledaće se iz voza, a drugi deo pešačenjem stazom dugom kilometar i po. Obilazak je moguć i uz dečja i invalidska kolica, a posetiocima se preporučuje da obuju i obuku nešto udobno. Hladno sigurno neće biti, jer je u pećini stalna temperatura 10 °C.

Ako rešite da „skoknete“ do Slovenije i obradujete čitavu porodicu ovim jedinstvenim događajem, prepolaska obavezno uplatite putno zdravstveno osiguranje kompanije „Dunav osiguranje“. Odlazak lekaru u stranoj zemlji, naročito ako krećete sa decom, nije jeftin i zbog toga treba unapred razmišljati kako da se nadoknadi taj trošak, ako bude neizbežan. Dodatne informacije o putnom zdravstvenom osiguranju „Dunav osiguranja“ i kompletnu ponudu ove kompanije potražite OVDE.
Promo tekst
Foto: Postojinska jama

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno