Putovanje
27.05.2019.

Ako imate malu decu, letujte u junu

Gužve, velika vrućina i visok indeks UV zračenja, što su odlike najtoplijih letnjih meseci, razlog su da odlazak na more, ako imate malu decu, planirate za jun ili za septembar. Osim što ćete izbeći najveći turistički talas i na putevima i na plažama, moći ćete i znatno da uštedite jer su smeštaj, i zakup ležaljki, ali i kompletna vanpansionska potrošnja u junu jeftiniji nego u julu i avgustu.

Ako vas brinu vremenske prilike, možete da se oslonite na statitisku koja kaže da se prosečne dnevne temperature vazduha u Grčkoj i Crnoj Gori u junu kreću oko 27°C, ili da se propremite za odmor tokom kojeg neće dominirati brčkanje. Kakvo god vreme bilo, moći ćete da uživate. Važno je samo da krenete spremni i da, pored lagane odeće i obuće, imate i nešto toplije garderobe.

U junu, naročito u prvoj polovini, u morskom vazduhu mogu da uživaju i bebe mlađe od godinu dana. To će im ojačati imunitet, a uz to će delovati preventivno na pojavu ekcema i respiratornih infekcija. Međutim, ukoliko temperatura mora nije dovoljno visoka, decu brčkajte ili u bazenčićima ispod suncobrana ili im ograničite boravak u vodi. Tokom dana, kad je sunce najjače, deca treba da budu negde u hladu, namazana kremama sa visokim zaštitnim faktorom, sa šeširićima ili kačketima na glavama.
Ako izaberete bilo koju od dve tradicionalno omiljene letnje destinacije – Crnu Goru ili Grčku – nećete morati da jurite na plažu u cik zore kako biste izbegli najjače sunce i kako biste zauzeli mesto za ležaljku, peškir i suncobran. Vaša deca će imati dovoljno prostora za igru, a vi ćete ih na polupraznoj plaži lakše držati na oku. A kako u predsezoni na more uglavnom idu roditelji dece koja još ne idu u školu i penzioneri, računajte da ćete imati i društvo i dodatni nadzor za klince.

A da biste mogli da se opustite i uživate u svakom trenutku letovanja, trebaće vam putno zdravstveno osiguranje. Ono ne može da predupredi ni povredu ni bolest, ali će vam pružiti sigurnost u gde god da letujete. U slučaju iznenadne bolesti ili povrede, putničko zdravstveno osiguranje kompanije "Dunav osiguranje" garantuje vam pokriće troškova za ambulantno lečenje, za nabavku neophodnih lekova i medicinskog materijala, za prevoz do najbliže zdravstvene ustanove, za bolničko lečenje, za prevoz u državu prebivališta, za stomatološke intervencije i za druge potrebe u vezi sa iznenadnom bolešću ili povredom.
Dodatne informacije o putnom zdravstvenom osiguranju kompanije „Dunav osiguranje“ potražite OVDE.

Promo tekst
Foto: davidsanchez-1204479-pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno