Putovanje
26.04.2019.

I malci vole da putuju

Čak i ako već godinama letujete u predsezoni, krajem maja i početkom juna, odmor će vam u ovom trenutku delovati tako daleko, pa biste možda mogli da iskoristite uskršnje ili prvomajske praznike i da s decom otputujete negde u inostranstvo. Ne morate na kraj sveta, jer i ukruženju ima toliko toga lepog i zanimljivog da se vidi, a ima i povoljnih „last minute aranžmana“.
Spakujte kofere i krenite na put!

Proleće je pravo vreme za putovanja s decom, jer su temperature prijatne, a kiše, čak i ako ih ima, retke i kratkotrajne pa vam ništa neće pokvariti upoznavanje novih mesta. Za koju god destinaciju da se odlučite, neku od evropskih metropola ili neki od turističkih centara, lepo ćete se provesti ako se naoružate dobrim raspoloženjem i ako napravite dobar plan. Solun je prelep u proleće, Beč je divan u svako doba godine, Slovenija je idealna za ljubitelje prirode i aktivnog odmora, Budimpešta je naprosto čarobna, a ni Italija nije tako dalako...

Dužinu putovanja i prevozno sredstvo prilagodite uzrastu vaših mališana koji, da se ne lažemo, sigurno ne bi bili oduševljeni osmočasovnim sedenjem u autobusu, ali bi zato, bez obzira na to koliko godina imaju, vožnju automobilom bolje podneli. Podrazumeva se da treba da pravite česte pauze i da se pobrinete da im tokom putovanja ne bude dosadno, jer ćete u suprotnom sve vreme sa zadnjeg sedišta slušati „Jesmo li stigli?“, „Koliko još treba da putujemo“...

Ako se odlučite za obilazak nekih od evropskih gradova, potrudite se da nađete i sadržaje koji će biti zanimljivi deci, jer većina njih neće imati previše strpljenja za višečasovno šetanje, obilaženje kulturno-istorijskih spomenika, muzeja i šoping-centara. Porodični odmor mora da bude zanimljiv i vama i deci, da bude uzbudljiv, ali ne i prenaporan. Samo ako se dobro organizujete možete da računate da će vam ovo putovanje svima ostati u lepoj uspomeni.

A da bi zaista sve proteklo kako treba, osim dobrog plana treba vam i putno zdravstveno osiguranje. Ono ne može da predupredi ni povredu ni bolest, ali će vam pružiti sigurnost u koju god zemlju da pođete. U slučaju iznenadne bolesti ili povrede, putničko zdravstveno osiguranje garantuje vam pokriće troškova za ambulantno lečenje, za nabavku neophodnih lekova i medicinskog materijala, za prevoz do najbliže zdravstvene ustanove, za bolničko lečenje, za prevoz u državu prebivališta, za stomatološke intervencije i za druge potrebe u vezi sa iznenadnom bolešću ili povredom.
Dodatne informacije o putnom zdravstvenom osiguranju kompanije „Dunav osiguranje“ potražite OVDE.

Promo tekst
Foto: xavier-mouton-photographie-unsplash

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno