Putovanje
13.12.2018.

Otputujte za doček

Otkad ste dobili decu svaka nova godina vam počinje na isti način – uz okićenu jelku, sarmu, rusku salatu i omiljenu tortu, reprize filmova s Deda Mrazom, praznična izdanja crtaća i premeštanje s troseda na fotelju. Savršeno, zar ne!?
A zašto ove godine ne biste sebi i deci priredili doček koji će se razlikovati od svih dosadašnjih? Doček za pamćenje? Doček koji liči na pravu malu porodičnu avanturu?
Zašto ne krenete na put i ne dočekate Novu 2019. u Beću, jednoj od najlepših evropskih prestonica?

Beč je lep u svako doba godine, a u vreme božićnih i novogodišnjih praznika posebno. Ne, ne morate da uplaćujete pun pansion u skupom hotelu ni večeru u nekom od najpopularnijih restorana. To nisu mesta na kojima će deca uživati, ali će zato vaši klinci biti oduševljeni okićenim gradskim ulicama, marketima na trgovima, klizalištima na otvorenom i spektakularnim vatrometom. Na svakom koraku austrijske prestonice možete naći mnogo zabave i dobrog provoda, ali i mesta za pravljenje najlepših porodičnih fotografija.

Centar starog dela Beča 31. decembra od jutarnjih časova pretvara se u veliko šetalište sa najraznovrsnijom ponudom suvenira, hrane i pića čije se cene ne razlikuju uopšte ili neznatno od redovnih. Muzičko-zabavni program održava se na više od 10 lokacija u gradu, tako da svako može da nađe nešto po svom ukusu.
Za najmlađe Bečlije, ali i goste prestonice Austrije već godinama se na Freyungu organizuje popularni „okidoki šou“ koji traje od 14 do 18 časova. Tu će biti i brojni Deda Mrazovi, patuljci, snežne kugle...

Ako ste rešili da u novu godinu uđete sa titulama najbolja mama na svetu i najbolji tata na svetu, povedite decu u Prater, čuveni bečki zabavni park. Nećete imati vremena da se upoznate sa kompletnom ponudom, jer nema čega nema, ali se zato obavezno provozajte velikim točkom koji je visok 65 metara i sa kog se vidi čitav grad.
Budete li imali vremena, obavezno posetite i dvorac Šenbrun ili makar zoološki vrt sa čak 750 životinja od kojih su neke baš retke. Zoo vrt u vreme praznika radi od 9 do 16 sati, ali ulaznice nisu jeftine. Za odrasle koštaju 16, a za decu osam evra.

Vrhunac novogodišnjeg slavlja predstavlja ponoćni vatromet kod Rathausa uz zvuke valcera. Na istom mestu 1. januara program počinje u 10 sati. Glavni sadržaj je prenos tradicionalnog novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije, a snimak koncerta može da se pogleda u 14 časova.
Kad završite sa prazničnim programom, a pre povratka kući, obavezno svratite u hotel „Saher“ na saher tortu. Iako ova poslastica može da se kupi u većini gradskih poslastičarnica, jedino se saher torta iz hotela „Saher“ smatra originalnom.

Iako je prosečna dnevna temperatura u Beču tek nešto niža nego u centralnoj Srbiji, računajte da ćete morati da ponesete dosta tople garderobe i obuću u kojoj ćete moći mnogo i dugo da hodate. A da biste zaista mogli da uživate u dočeku, u prazničnoj atmosferi, okićenim ulicama i trgovima, kao i vremenu provedenom s decom, obavezno uplatite putno zdravstveno osiguranje „Dunav osiguranja“. Iako ćete u inostranstvu kratko boraviti, ono će vam pružiti apsolutnu sigurnost, jer ne znate šta sve može da vam se desi.
Ne rizikujte, uđite u novu godinu pucajući od zdravlja!

Promo tekst
Foto: wintermarkt.at, stadt-wien.at, city-walks.info, arcotelhotels.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno