Putovanje
12.11.2018.

Iskoristite sniženja

Zahvaljujući internetu i društvenim mrežama svet je postao veliko selo, tako da sada znamo šta se dešava u svakom delu zemaljske kugle, a o komšiluku da i ne pričamo. Čini se, bilo nam je lakše dok nismo tek tako mogli da zavirimo „preko plota“, pa se nismo ni nervirali što su u okruženju mnoge stvari bez kojih se ne može mnogo jeftinije nego kod nas. A tek kad počnu rasprodaje...

Kod nas se kupovina sezonske odeće i obuće pretvara u noćnu moru za većinu prosečnih porodica koje mesecima prepračunavaju da li da detetu prvo kupe čizmice ili jaknu, da li mama i tata mogu da se ponove jednom u pet godina, da li bi čekovi pomogli... Iako tokom čitave godine većinu naših radnji krase natpisi „Sale“, „Sniženje“ i „Popust“, a tržni centri skoro svakog vikenda imaju specijalne akcije, sve se svodi na nekoliko modela koji mogu da se kupe po povoljnijom ceni i to samo ako tražite brojeve koji se najređe prodaju. A na koncu, sve je i dalje daleko skuplje nego u istim evropskim radnjama.

Na samo nekoliko stotina kilometara od nas žive prosečni Austrijanci i Mađari koje ne dele naše muke, ali ne zato što su im prosečna primanja daleko veća od naših, već zato što su im cene znatno niže čak i bez sniženja. A kad ona počnu, a počinju već od 15. novembra, čitave porodice mogu da se obuku i obuju za samo nekoliko stotina evra, a toliko vam kod nas treba samo da biste jedno, eventualno dvoje dece spremili za zimu jer im je sve omalilo.
Zato budite mudri! Organizujte se s rođacima ili prijateljima, podelite trošak za benzin i krenite put velikih šoping centara u Beču, Gracu, Budimpešti i Segedinu.

Imajte na umu da će tokom prve dve nedelje velikih božićnih rasprodaja cene biti niže za 10 do 30 odsto, ali će i ponuda biti najbolja. Moći ćete da nađete skoro sve modele i brojeve, što je posebno važno ako kupujete za decu, što će se promeniti već početkom decembra. Cene će biti još povoljnije, niže za 30 do 50 odsto, ali će izbor biti sužen. Kako vreme bude omcicalo, cene će padati do 70-80 odsto, ali ćete onda morati dobro da se pomučite kako biste našli sve što vam treba. Možda vam se neće sviđati boja, možda model, ali se svakako nećete vratiti praznih ruku.

 

Sa šopingom u Austriji nema greške, bilo da se odlučite za tržni centar „Parndorf“, udaljen oko pola sata od Beča, sa stotinak prodavnica i više od 500 brendova ženske, muške i dečje garderobe i sportske opreme, za bečku ulicu Marijahilfe štrase, šoping centar „Sid“ ili za Grac, koji je bliži Srbiji.
Ako tražite samo garderobu i obuću, Budimpešta je prava destinacija za vas i vašu porodicu, a ako biste da se snabdete i jeftinim namirnicama, prvenstveno sirevima i suhomesnatim proizvodima, onda idite u Segedin.

Za koju god od ovih šoping meka da se odlučite, budite sigurni da ćete dosta uštedeti. Nijedan od ovih gradova nije daleko, ali to ne znači da treba krenuti bez dobrog i detaljnog plana. Stavite zimske gume, napunite rezervoar automobila, spremite sendviče, grickalice i vodu, pa krenite na put. A da biste zaista mogli da uživate u šopingu, uštedi koju ćete ostvariti, prazničnoj atmosferi u lepo okićenim gradovima i vremenu provedenom s porodicom i prijateljima, obavezno uplatite putno zdravstveno osiguranje „Dunav osiguranja“. Iako ćete u inostranstvu kratko boraviti, ono će vam pružiti apsolutnu sigurnost, jer ne znate šta sve može da vam se desi.
Ne rizikujte, uživajte!

Promo tekst
Foto: victoria_Watercolor-pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno