Putovanje
25.05.2018.

Letujte u predsezoni

Blago vama što imate malu decu mlađu od sedam godina! Vi za razliku od roditelja školaraca na more možete da krenete već danas i da uživate u svim prednostima letovanja u predsezoni. Izbeći ćete gužve na putu, u letovalištu i na plažama, ali i one strašno visoke letnje temperature i ekstremno visok nivo UV zračenja. Uz to, možete i dosta da uštedite. Smeštaj je znatno jeftiniji, kao i zakup ležaljki, ali i sve ono što spada u vanpansionsku potrošnju, a ni vremenska prognoza ne treba da vas brine.

Prosečne dnevne temperature vazduha u Grčkoj i Crnoj Gori u junu kreću se oko 27°C, ali večeri mogu da budu prilično sveže, pa obavezno ponesite nešto topliju odeću, naročito za decu. Uostalom, čak i da vam koji dan pokvari kišica, moći ćete da uživate u moru i odmoru na drugi način – da odete na izlet, da upoznate okolna mesta...
Nećete morati da jurite na plažu da zauzmete mesto. More je pre početka sezone kristalno čisto, a plaže bez poluprazne, bez uobičajene vreve i buke.

Krajem maja i u junu u morskom vazduhu mogu da uživaju i mlađe bebe. To će im ojačati imunitet, a uz to će delovati preventivno na pojavu ekcema i respiratornih infekcija. Međutim, ukoliko temperatura mora nije dovoljno visoka, decu brčkajte ili u bazenčićima ispod suncobrana ili im ograničite boravak u vodi. Tokom dana, kad je sunce najjače, deca treba da budu negde u hladu, namazana kremama sa visokim zaštitnim faktorom, sa šeširićima ili kačketima na glavama.

Ako izaberete bilo koju od dve tradicionalno omiljene letnje destinacije – Crnu Goru ili Grčku – nećete pogrešiti. I jedna i druga zemlja imaju svoje prednosti, pa vam predlažemo da se oslonite na sopstveno iskustvo, preporuku prijatelja, rođaka ili kolega, a možda i da otkrijete neku novu plažu na kojoj još niste bili. Važno je samo da bude što bliže hotelu ili apartmanu, jer ćete morati da nosite kofice, lopatice, lopte, šlaufe, grickalice, vodu, voće i gomilu peškira.
 

A kako će vam i na moru zdravlje i sigurnost vaše dece biti na prvom mestu, ne dozvolite da vam nepredviđene okolnosti pokvare dragocene trenutke. Kompanija „Dunav osiguranje“, s tradicijom dužom od 140 godina, prepoznaje sve vaše potrebe i misli na vas. Zaštitite svoje zdravlje, prtljag, mislite i na one koje možete nehotice da povredite. Čak i ako nastupe događaji koji vas mogu sprečiti da otputujete, „Dunav“ ima rešenje.
Paket putnog osiguranja ne pruža zaštitu od neprijatnosti i neželjenih okolnosti, ali svakako ublažava njihove posledice. Dodatne informacije o „Dunav putnom“ osiguranju potražite OVDE.

Promo tekst
Foto: JillWellington-pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno