Putovanje
22.03.2018.

Svi dečaci vole automobile

Da li je Boža Radulović, čuveni trgovac i rezervni oficir, imao sina, nije poznato široj javnosti, a nije ni naročito važno. Očevi su sinovima idoli, a Boža je, imao sina ili ne, bio idol svih malih i malo većih dečaka davne 1903. kada je u Beograd dovezao prvi automobil. To je bila „aždaja koja bljuje vatru“, čudo na točkovima umesto kojeg je mogla da se kupi čitava kuća u dobrom delu grada, pokazatelj statusa, izvor čuđenja i zavisti, a pre svega velika strast.
Danas je automobil prvenstveno prevozno sredstvo i nasušna potreba, ali je i dalje izvor divljenja i strast koju očevi dele sa svojim sinovima, a sve češće i sa ćerkama.

Automobili se vole od najranijeg detinjstva. I oni mali, od jeftine plastike, s kojih stalno otpadaju točkići, i oni veći kojima se otvaraju vrata i gepek, i oni koji se „voze“ na nožni pogon, umesto bicikla, a naročito oni skuplji, s daljinskim upravljačem ili akumulatorom. Automobili se analiziraju i vole od najranijeg detinjstva, još iz kolica u kojima ih mama gura trotoarom duž kojeg su parkirani „audiji“, „mevcedesi“, razni „đipovi“ i jedan "bagev", ali i kasnije kada se ispred vrtića i škole kroz šapat i s divljenjem prepričava čiji tata ima najbolji auto.

Automobil se voli čak i kada se dobije grdnja zbog sedišta umazanog sladoledom, sedanja za volan bez odobrenja, pa čak i nakon kaznenog pranja ratkapni i felni sunđerom i crevom kod babe u selu.

 

S tatom se razgledaju katalozi i sajtovi auto-kuća, s tatom se obilaze auto-placevi, s njim se planira odlazak na Sajam automobila, s njim se proverava nivo ulja u motoru. Tati se prigovara što „neće“ da kupi najnovijeg „poršea“, a mami se zamera što vozi previše sporo, što zabranjuje otvaranje prozora, što insistira na vezivanju u dečjem sedištu i što ne zna ama baš ništa o konjskim snagama i ubrizgavanju benzina. Tata automobil smatra članom porodice, glanca ga, štiti od sunca i brine kad „kašljuca“, a mama brine da li su kočnice ispravne i da li brisači dobro rade.

Ali imaju mame i tate nešto zajedničko. Ni jedni ni drugi, barem većina, nije od Radulovića loze, pa ne mogu kao Boža iz čistog hira da izdvoje bogatstvo ni za nov ni za polovan auto, i zato im je najvažnije da ne ostanu bez ovog koji imaju. Najbolja garancija za to je kasko osiguranje, a najbolje kasko osiguranje nudi „Dunav osiguranje“ i baš sada.

Povodom Sajma automobila „BG Car Show 06“, koji traje do 28. marta, pripremili su posebne pogodnosti pri obnavljanju starih ili zaključenju novih ugovora o kasko osiguranju putničkih motornih vozila. Niže cene pojedinih usluga auto-osiguranja važe do 30. aprila ove godine.

Ukoliko volite svog „ljubimca“, a još više volite sigurnost i spokoj svoje porodice, upoznajte se sa ponudom „Dunav osiguranja“ i ne verujte šaljivdžijama koje govore da je najbolji auto, službeni auto. Najbolji auto je kasko osigurani auto.

Promo tekst
Foto: Theresamcgree-pixabay, dunav

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno