Putovanje
28.07.2015.

Šta vam je potrebno za savršen porodični odmor?

Priviđa vam se peščana plaža i zalazak sunca i šum talasa. Čim pomislite na godišnji odmor i morske radosti, lakše ćete podneti radne dane koji su preostali. Ali kada počnete da kalkulišete šta sve treba spakovati i kako animirati klince za vreme putovanja, sve se čini kao nemoguća misija. Ne brinite, nije to tako strašno! Potrebno je samo da sledite naša upustva. 

Da biste uspešno stigli na cilj i konačno počeli uživati s porodicom na godišnjem odmoru, najbolje je da se unapred pripremite. Čak i ako niste tip osobe koja voli da sastavlja spiskove i čvrsto drži stvari pod kontrolom, morate priznati da je pakovanje za porodični odmor gotovo nemoguće bez toga. Znači, vaš prvi posao je da napravite precizan spisak svih stvari koje će vam trebati na moru!

Jednostavno se prisilite i nekoliko dana pre putovanja sastavite popis svih stvari koje su vam potrebne, a potom obavite kupovinu onog što nedostaje (lekovi, kreme ili pokoji komad odeće).

Jedna od glavnih roditeljskih briga je šta sve poneti od lekova u slučaju viroza, uboda i ostalih letnih napasti (vidi spisak). Osim samih lekova, nemojte zaboraviti da je veoma važno da dete pravilno štitite od sunca kako bi izbegli opekotine i sunčanicu, a tu će vam pomoći kreme sa visokim faktorom UV zaštite, šeširi, sunčane naočare i boravak u kući od 10 do 17 sati.

Takođe je poželjno da spakujete i topliju odeću jer se može desiti da se baš na moru mališan prehladi, ako vas zadesi poneki kišniji i hladniji dan.

Pravi izbor jeste jedna topla pamučna trenerka, udobne kožne patikice, lagana jakna...

Igračke za plažu, par slikovnica i voštane bojice, jednostavno moraju da se nađu u vašem koferu. Ako dete ima omiljenu igračku, jastuk ili ćebence, ne krećite nigde bez njih.

Ako ste u nekom mestu prvi put, čim stignete raspitajte se gde se nalazi lokalna ambulanta, a gde najbliža bolnica. Naravno, saznajte i gde da se uputite ako morate da potražite lekara u toku noći.

I da, zaboravite na lude provode iz mladosti, osim ako sa sobom povedete baku da noću čuva decu. Ne zaboravite samo, da deca kada se probude hoće mamu i tatu, a ne baku, pa će vam neispavanost teže pasti.

Obavezno spakujte:

- toplomer
- sirup, tablete ili čepići za snižavanje temperature
- kapi ili sprej za nos u slučaju prehlade
- sredstva protiv reakcije na ubod i za dezinfekciju rane, komprese, zavoje i flastere
- lekove protiv povraćanja i za dijareju, te čajeve za ublažavanje simptoma
- fiziološki rastvor za nos
- čepiće ili sirup protiv opstipacije
- sredstva protiv komaraca i krpelja
- kreme za sunčanje
- makazice i pincetu

UPOZORENJE
-Izbegavajte vožnju na podnevnom suncu, između 12 i 15 sati
-Pre polaska na put dobro provetrite automobil
-Obezbedite deci dovoljno tečnosti
-Stavite zaštitnu foliju na stakla

CAM prenosivi kreveci za bebe

U slučaju da ćete sa bebom putovati i boraviti van svog doma, najbolje rešenje bi bio prenosivi krevetac za bebe. Njega možete lako da sklopite i transportujete, a da ujedno i bebi omogućite siguran i udoban ležaj van svoje kuće.

Više informacija o CAM krevecima možete pogledati OVDE. 

foto: Sai Kiran Anagani Unsplash.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno