Upoznajte
24.05.2015.

Stolar Mile pravi stolice za hranjenje beba i poklanja ih ljudima

Kada je majstor Milorad Mile Jurković iz Beočina video koliko su skupe stolice za bebe, rešio je da zasuče rukave i svoj zanat iskoristi kako bi pomogao mladim roditeljima kojima je pomoć najpotrebnija.

Sada u svojoj radionici pravi drvene dečje stolice i poklanja ih porodicama koje sebi ne mogu da ih priušte, a imaju mališane kojima su preko potrebne.

Kaže da će se potruditi da svima ispuni želje.

- Čitao sam o tužnim sudbinama mnoge dece, pa sam se zapitao da li je jedna drvena stolica dovoljna da bar malim delom dotakne njihova srca. Ako stvarno jeste, niko neće biti srećniji od mene. Nije mi cilj da se promovišem već da pokažem svima da postoji neko ko ispunjava obećanja – priča majstor Mile.

Miletovu humanu ideju podržala je i njegova porodica, pa mu sada u izradi stolica pomažu i supruga Aleksandra, sin Stefan i ćerka Gordana.

- Imam podršku porodice i to mi mnogo znači. Svako od njih pomaže koliko zna i može - kaže majstor Mile koji radi dva posla, danju kao stolar, a noću svira harmoniku u orkestru.

Na njegovu Fejsbuk stranu već je stiglo blizu 200 porudžbina. Javljaju mu se parovi koji čekaju bebu iz svih krajeva Srbije, ali i iz Bosne i Crne Gore. Majstor Mile dnevno stigne da napravi jednu ili dve stolice, a porudžbine samo pristižu...

- Poslednja stolica koju sam napravio otišla je za Beograd, a za transport je zadužen moj kum. Radimo koliko možemo, trudiću se da nikoga ne razočaram, ali sve molim za malo strpljenja. Ponestaje mi materijala, pa molim sve ljude dobrog srca ako imaju neke daske, ivericu ili bilo šta drugo, da mi to dostave.

Svojom akcijom Mile želi da podrži rađanje beba.

- Samo neka se deca rađaju, nema od toga veće sreće! Moje kolege iz benda i ja smo odlučili da sviramo džabe svima koji nas budu zvali na proslavu rođenja deteta – obećava ovaj plemeniti čovek.

foto: facebook.com

Ostavi komentar

Ostali komentari

  • Vesna Kovacevic
    Vesna Kovacevic

    Naravno da sam se obradovala ovoj humanoj akciji, vidi se da ipak postoje ljudi velikog srca kao što je majstor Mile. Ja sam srecna baka koja je dobila i četvrto unuce, i naravno zivim od penzije sa kojom kao i svaki roditelj pomazem svojoj deci. U njihovoj porodici radi samo sin, pa molim i ja jednu stolicu za mog unuka koji je napunio tri meseca. Zahvaljujem se i puno pozdrava majstoru Miletu. Baba Vesna 064-1170092

    26.01.2016. 23:26

Preporučeno