Upoznajte
21.04.2015.

Humanitarna akcija za Jovanu Leposavić

Mladoj golmanki Crvene zvezde, četrnaestogodišnjoj Jovani Leposavić, pre nekoliko meseci dijagnostikovan je maligni tumor u predelu karlice.

Prošle godine u maju, Jovana je počela da hramlje a prva dijagnoza bila je da joj je uklješten nerv. Tada je urađena magnetna rezonanca, i pronađen joj je tumor upleten u nervne završetke koji je izazivao bol. Dobra stvar je što je tumor zatvoren i ne širi se.

Jovana je već primila hemioterapije i zajedno sa roditeljima nada se oporavku i povratku u školu i na teren. Roditelji očekuju rezultate nakon druge i treće hemioterapije posle čega će biti donesena odluka o daljem toku lečenja i mogućoj operaciji koja se radi u Italiji.

Podrška školskih drugara

Jovanini drugari iz škole i saigrači iz fudbalskog tima organizuju humanitarne akcije prikupljanja sredstava koja će biti od velike pomoći za ovu devojčicu.

Porodici je sada potrebna konkretna pomoć u svakodnevnim aktivnostima, s obzirom da im se život značajno menja: često odlaze na lekarske preglede, snimanja, analize, a nemaju sopstveni prevoz. Jovana mora, zbog prirode terapije, drastično da promeni ishranu, potrebni su joj vitaminski preparati i sl. pa je svaka pomoć dobrodošla.

Jovanina škola "Branko Ćopić" organizuje turnir u ženskom fudbalu sa juniorkama Crvene zvezde zakazan za 23.04.2015 u 13:15. 

Kutija za humanitarni prilog biće toga dana u rukama Jovaninih drugara na igralištu u dvorištu OŠ „ Branko Ćopić“.

Učenici odeljenja IV 7 koje vodi Jovanina nekadašnja učiteljica Dragoslava Srnić, članovi KUD „Lazar Hrebeljanović, kao i učenici još nekoliko razreda škole “Branko Ćopić” održaće priredbu humanitarnog karaktera kako bi pomogli Jovani i njenoj porodici. Priredba će biti održana u maju u KC Rakovica .

Njen otac, Vlada Leposavić, za Kurir je izjavio da je Jovana hrabro dete, da sve podnosi junački, da je pored svega veoma pozitivna i da joj mnogo znači podrška saigračica, Crvene Zvezde i Saveza.

Godine treniranja u Zvezdi 

Jovana je rođena 20. Januara 2001. Učenica je osmog razreda u OŠ „Branko Ćopić“ u Beogradu.  Devet godina je trenirala fudbal u FK „Crvena Zvezda“a bavila se i folklorom u KUD „Lazar Hrebeljanović“.

foto: facebook.com


 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno