Blog
16.03.2016.

Održan prvi Sajam ženskog preduzetništva!

Juče je u Beogradu održan prvi Sajam preduzetništva žena u Kolarčevoj zadužbini u organizaciji Sekretarijata za privredu grada Beograda.
Sajam je imao za cilj promociju ženskog preduzetništva, kako bi iskustvo žena koje su se već pokrenule svoj biznis podstakao druge da uzmu sudbinu u svoje ruke.

A na ovom sajmu i Dečji sajt sa svih svojih pet delatnosti. Predstavili smo našu internet prodavnicu, online magazin, našu maloprodaju u Ušće Shopping centru, uvoz brenda Kidorable, i od prošlog meseca održavanje besplatnih radionica za trudnice "Kako do uspešnog dojenja?"
Nije tu bio neki odziv posetilaca, da budem iskrena. Više neke bake koje su došle po neki flajer, vaučer, nešto besplatno. Ne vidim u medijima ni intervju sa nekom preduzetnicom, iako smo držale  stimuativne govore, ali ispred publike od 10ak članova. Greota, nije to nešto čime se možemo pohvaliti. Da li je zaista toliko malo žena u ovom gradu koje razmišljaju da otvore svoje firme? U ovoj zemlji?
Šta im reći? Možda ono što i gradonačelniku na Dan žena kada nas je okupio u Konaku Kneginje Zorke " U Srbiji privatan biznis u povoju ide od sjaja do očaja. Po neki svetli trenutak, začaš prekriju tmurni oblaci. Guraš, padneš, pa brzo ustaneš, jer ne smeš sebi da dozvoliš taj luksuz da se valjaš po blatu. Očistiš kolena, podigneš glavu i kad gubiš, činiš to dostojanstveno da niko ne vidi. Kad napraviš uspeh, a ti opet ne smeš da se raduješ, ne znaš do kad će da traje. Možeš da se opustiš, a iza ćoška opet vreba opasnost. Šta reći nekome ko ovde planira da stvara budućnost? Da smogne snage, nabaci strpljenje, upiše neki relaks program, nađe neki ventil za opuštanje da ne nastrada.
Lepo je biti privatnik, pogotovu onaj uspešan. Zamislite da sami kreirate svoje slobodno vreme, nikome ne polažete račune, radite mnogo, al kad vam se neće, vi baš uzmete slobodan dan, možda dva. Skupo to kasnije platite sa nekoliko dana opšte ludnice, ali opet to je vaš izbor. Bude to lep osećaj kad možeš da biraš.  
Neka tvoja sudbina bude u tvojim rukama! Nije lako, al' polako!

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno