Blog
23.12.2015.

Da li je vaša jelka obukla svoju novogodišnju haljinu?

Dragi roditelji,
polako ispraćamo ovu 2015.godinu. Ne možemo baš da se pohvalimo njome, ali nekako izgurasmo. Teže nego onu prethodnu, a svakako i one pre nje. Kako nam se nove približavaju sve nam je teže, sve smo nekako tužniji, neveseli. Oteglo se, mnogo. Nikako da nam krene, da nas povuče neki talas sreće, lepih dana, kada je mnogo nas zaposleno, sa osmehom se raduje novom danu. Ovde mi preživljavamo, neko za nijansu bolje od drugih, nekima je super, dok se drugima čini vesela budućnost daleko.
A deca k'o deca, raduju se kićenju jelke, ukrašavnju stana, kupovini ukrasa.
Moja pordoica tradicionalno odradi sve na vreme, tačnije euforija kreće mesec dana ranije.
Kako je to samo naša jelka, ne trudimo se mnogo da bude u trendu, već da se nama dopada. Pustimo mašti na volju i krećemo sa dekorisanjem. Istražimo načine pravljenja ukrasa, i uopšte dekoracije stana,pa  to baš bude kreativna radionica u stanu. Svuda po podu rasuti lepak, kolaž papir, rolne od toalet papira, vunica. Ide to nama od ruke.
Obavezno na kraju kupimo i neki ukras, kažu valja da unesemo neku novinu u stan.

Oduševio me je tekst koleginica Olivere koja brine o kreativnoj rubrici kod nas. Jedva čekam da isprobamo ukrašavanje prozora sapunom. Moraću da nabavim od lavande ili pomorandže sa cimetom, da nam ceo stan miriše na zimsko jutro na planini. Ali ovaj deo dekorisanja ostavljamo za samo finale, za one čarobne trenutke pred novogodišnju noć. Zna ona kineska varijanta veštačkog snega poprilično jako da miriše i umaže prozore. Ovo mi se čini kao idealno, a svakako opet jeftinije i zdravije rešenje.
Nadam se da ćete i vi pronaći vremena za prijatno popodne sa mališanima u ukrašavanju stana. Jelkica ima kakve god poželite, a mi smo se na sajtu pobrinuli za veliki broj ideja za njihove novogodišnje haljine.
Ako imate neku još bolju da podelite sa nama, obavezno nam pišite. Jedva čekamo da ih objavimo i podelimo sa svima.
U slučaju da niste čuli za naš konkurs, evo prilike da se obavestite o nagradama koje delimo mališanima za najlepše pismo Božić Bati. Čak desetoro dece dobiće vredne poklone naših sponzora. Rančevi, pernice, knjige, jaknica kabanica.. a prva bicikl, koji daruju drugari iz Xplorer-a.
Mi smo se potrudili da poklonima ispratimo staru i sa osmehom na licu dočekamo novu 2016.godinu, u nadi da će nam biti makar za nijansu bolja, uspešnija, veselija. Ako ništa drugo, uz našu decu biće nam ispunjena radošću i lepim momentima, a vi, roditelji, i kada imate mnogo neodložnog posla, i kad ste po nekad nervozni i brige vas more, zaustavite se na trenutak i nabacite osmeh na lice, jer brige dođu i prođu, ali neki trenuci sa mališanima se nikada ne mogu nadoknaditi. Zato ih uvek iskoritite.
Srećna vam i uspešna 2016.godina!

Foto:Thomas Bormans unsplash.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno