Blog
08.03.2015.

8.mart, praznik koji se planira!

Drage čitateljke,
Srećan vam praznik! Nadam se da ste se jutros probudile sa osmehom na licu, da vam je neko od najmilijih ulepšao dan, da vas je čvrsto zagrlio, poljubio, pokazao da vas voli.
Ne umeju svi da pokažu osećanja, zato ukoliko niste baš danas dobili mali znak pažnje, to ne znači da im nije stalo do vas, ili da vas manje vole, već da taj praznik njima, kao mnogim ženama, i ne znači nešto.
Život čine sitnice, one male stvari koje delite sa svojim ukućanima, samo vama svojstvene. Život čine i ljubav i svadja, i po neka teška reč i emocija koja ispliva kad se najmanje nadamo.
Ako bez ikakvog povoda dobijete ružu, ili vam neko ubere cvetić iz bašte, ili vas poljubi jer ste tu pored njega i za njega uvek, ako vam jako stegne ruku, zagrli, izmasira tabane na nogama, ili vam jednostavno pruži osmeh podrške, vi ste prava srećnica, ona kojoj 8.mart nije potreban.
Ako vas baš danas svi obasipaju pažnjom, mališani crtaju crteže, i pišu poruke, muž kuva kafu i pere sudove, onda maksimalno uživajte u tim trenucima, a mi ćemo držati palčeve da ih imate što više u životu.
Ja sam od onih koji smatraju da žene i muškarci nisu i ne treba da budu ravnopravni, ona koja se često seti filma „Moja velika mrsna pravoslavna svadba“ kada i poslovno i privatno želi da ostvari određeni cilj, koja zna da su žene jake u svakodnevnom životu, a najjače kada naiđu na prepreku, koje su dovoljno pametne da u isto vreme budu majke, supruge i menadžeri.  I ćerke koje zauzimaju posebno mesto u roditeljskom domu i kada iz njega izađu. Zato vam čestitam na svemu što jeste i težite da budete, na svim uspesima vaše porodice, vaše dece, unuka, muževa. Znam da je vaša ulogu u svim njihovim delima nezamenjiva i ja vam čestitam na tome. Budite jake, preduzimljive, uporne, istrajne. Pružajte ljubav i nesebično je delite svojim ukućanima, a oni će ostalim ljudima u svojoj okolini  jer ljubav je pokretač svega, i dobrih porodica i kreativne dece, i  velikih uspeha. A iza svakog od njih stoji neka od nas. Neka tako i u buduće bude.

Aleksandra Bogdanovićs

foto:Andrew Small Unsplash.com

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno