Moj dom
25.10.2019.

Deca u školi i vrtiću, vi na poslu, a obijači trljaju ruke...

Koliko je roditeljima danas teško znaju sve one majke i očevi koji svakodnevno žongliraju između obaveza. Odlazak i povratak s posla, posao sam po sebi, nabavka namirnica, spremanje obroka, kućni poslovi, odvođenje i dovođenje dece iz vrtića, škola, školica jezika, sportskih aktivnosti, lekarskih pregleda, briga o računima, bakama i dekama... Brigama nikad kraja, pa se po čitav dan trzaju na svaki zvuk telefona, strepeći od novih, iznenadnih problema koje treba rešiti.


Na to da li će dete dobiti temperaturu u vrtiću, zbog čega će ih vaspitačica odmah zvati, i da li će njegovoj mami skočiti pritisak od cena na pijaci, ne mogu da utiču, ali zato ne moraju da strepe od provalnih krađa koje su se do sada uglavnom vezivale za leto i sezonu godišnjih odmora. Danas lopovi i obijači ne mare za godišnja doba, „operišu“ svakodnevno, jer krađa, čini se, ume da bude unosan posao. Koji god stan ili kuću da obiju, naći će nešto vredno ili korisno, a šanse da budu uhvaćeni nisu baš velike.


U manjim sredinama, gde svi o svima sve znaju, provale su učestale u vreme velikih slava, kada čitave porodice odlaze u goste kod rođaka i prijatelja, ali i vikendima, jer se tada organizuju krštenja, venčanja, proslave rođendana. U gradovima, naročito onim velikim, obijači ne moraju da čekaju posebne prilike, jer većina porodica sa malom decom i školarcima, veliki deo dana provodi van svog doma, pa im je put ka našim bravama slobodan.


U oba slučaja, i ako živite u malom mestu i u velikom gradu, spoznaja da vam je stan/kuća obijen izaziva veliki šok. S jedne strane se treba nositi sa osećajem bespomoćnosti i ogoljenosti, jer je neko „vršljao“ po našim stvarima, a sa druge treba podneti gubitak novca (ma koliki on bio), nakita, tehničkih uređaja i drugih stvari koje nekada imaju veću, a nekad manju materijalnu vrednost, ali su nama svakako dragocene. Šok ne može da se izbegne, ali zato imovina može da se zaštiti.


Jednostavnije je nego što mislite, dovoljno je da uplatite kombinovano osiguranje domaćinstva – „Čuvar kuće“ kompanije „Dunav osiguranje“. Ono vam, osim od provalne krađe i razbojništva, pruža osiguravajuću zaštitu od standardnih, iskustveno najfrekventnijih rizika, koje mogu pogoditi jedno domaćinstvo i to :požara, udara groma, oluje, grada, eksplozije, pada letelice, manifestacija i demonstracija, udara sopstvenog motornog vozila u osigurani građevinski objekat, izliva vode iz instalacija, loma stakla i loma instalacija.
Dodatne informacije potražite OVDE.
Promo tekst
Foto: youtube, realtor.com, times-age.co.nz

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno