Moj dom
05.06.2017.

Uredite bebin kutak!

Sponzorisan tekst
Dolazak prinove donosi i radost i sekiraciju, jer se za novog člana porodice treba dobro spremiti. Osim brige da li će beba biti savršenog zdravlja i pitanja da li će ličiti na mamu ili tatu, iščekivanje prate i veliki izdaci. Prinovi će trebati i pelene, i benkice, i kolica, i igračke, i nov nameštaj, i još toliko toga da će vam se novinski naslovi tipa „Dolazak bebe košta 1.500 evra“ učiniti nerealno blagim.


Mora li to tako? Mora li sve da bude novo? Morate li baš sve da kupite? Treba li vam najnoviji model kreveca koji će vaše čedo brzo prerasti?
Budite pametni, racionalni i kreativni, mnogo ćete uštedeti, naročito ako odlučite da ne kupujete najskuplje stavke sa spiska – krevetac, komodu za prepovijanje, ormar... No, pre toga razmišljajte gde će beba spavati.

Birajte netoksične, perive boje
Ako niste u mogućnosti da za bebu obezbedite posebnu sobu, čistu, prozračna i svetlu, obezbedite joj kutak u delu vaše spavaće sobe, koju ćete, pre nego što mama stigne sa zamotuljkom iz porodilišta, lepo okrečiti.
U oba slučaja možete da zovete majstora, možete to da uradite i sami, samo je važno da pažljivo odaberete kvalitetnu, netoksičnu boju, a mi vam predlažemo JUPOL junior. Ova ekološka, visokoperiva boja, na bazi vodene disperzije nije štetna po zdravlje, a namenjena je, pre svega, za dekorativnu obradu zidova u dečijim sobama, igraonicama, učionicama...
Naročita je dobra za osvežavanje prostora u pastelnim nijansama i omogućava brzo ponovno krečenje zidova i plafona.

Posebnu pažnju posvetite detaljima
Izbacite sav nameštaj iz sobe ili ga stavite na sredinu i prekrijte najlonom, prekidače, utičnice, okvire vrata i prozora zaštitite krep-trakom, spremite alat, merdevine i boju, pa se bacite na posao.
Plava za dečaka i roze za devojčicu nije dobar izbor. Bebina soba treba da bude šarena, jer se tako razvija inteligencija, pa se slobodno poigrajte bojama i desenima. Ako krečite sami, a niste mnogo vešti, pruge jarkih boja biće najjednostavnije, a opet dovoljno efektno rešenje.
Za pruge, koristite lenjir, drvenu olovku, krep traku. Prvo nanesite osnovnu boju iz palete JUPOL junior, a kad se ona osuši, krep trakama obeležite pruge, pa prostor između njih četkom premažite željenom bojom.

Restaurirajte svoj stari krevetac

A sad, kad ste okrečili sobu, nađite svoj stari krevetac, komodu za prepovijanje vaše mlađe sestre ili neki drugi komad starog drvenog nameštaja koji biste voleli da imate u bebinoj sobi. Da biste mu vratili nekadašnji sjaj, potrebni su vam mnogo strpljenja, pravi alat i malo najkvalitetnije boje.
Prvi, a neki majstori bi rekli i najvažniji korak biće šmirglanje nameštaja pre farbanja, čak iako na konzervi boje stoji da nije neophodno. Da ne biste oštetili drvo, koristite šmirgl-papir P150 i ne pritiskajte puno, jer je dovoljno da skinete površinski sloj stare boje, kako bi osnovni sloj imao za šta da se uhvati.
Zatim vlažnom, najbolje mekanom pamučnom krpom prebrišite išmirglane površine, pa četkicom ili malim sunđerstim valjkom nanesite prajmer. Kada se prajmer osuši, išmirglajte nameštaj šmirgl-papirom P220 ili P 240, prebrišite suvom pamučnom krpom, pa četkicom nanesite željeni JUBIN decor universal, pokrivnu boju za drvo i metal na vodenoj bazi. Ova boja je apsolutno neškodljiva za zdravlje, nema neprijatan miris, brzo se suši, lako se nanosi, pa se preporučuje za dekorativnu zaštitu dečjeg nameštaja, igračaka i igrališta.
Boju možete da nanesete tri puta, s tim da svaki put treba da sačekate da se prethodni sloj dobro osuši, a sveže obojen nameštaj možete da koristite nakon 72 sata.
Budite sigurni da ste uradili pravu stvar. Em ste uštedeli, em ste dobili jedinstven komad nameštaja, em ste za svoje dete učinili nešto jako lepo i pre njegovog rođenja.
A sad vam samo preostaje da odbrojavate dane do porođaja,
Srećno!

slike:jub boje Fb stranica

Antrfile
Šest razloga da izaberete JUPOL junior
* široka paleta gotovih nežnih pastelnih nijansi
* jednostavna za nanošenje
* paropropusna
* visokootporna na mokro čišćenje univerzalnim sredstvima
* visokopokrivna (obično je dovoljno jedno nanošenje kod ponovnog krečenja)
* izuzetno nizak sadržaj lako isparljivih organskih materija

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno