Moj dom
18.01.2016.

Kako da uklonite miris psa iz vašeg doma?

Većina pasa ima specifičan miris. Kod nekih vrsta on je jedva primetan dok kod drugih, najčešće većih i dugodlakih pasa, on može biti poprilično izražen. Ako se ne tretira na vreme i na pravi način, miris psa može se uvući u svaki dio vašeg doma i postati intenzivan. Saznajte kako maksimalno ukloniti miris psa u tri jednostavna koraka:

1. Korak
Pripremite prostor za generalno čišćenje koje započinje usisavanjem. Uklonite sve tkanine s nameštaja i dobro ih istresite ili usisajte i sklonite u kupatilo i pripremite za pranje.

Detaljno usisajte sve podove, tepihe, nameštaj i prostor ispod nameštaja gde se najčešće nakupljaju dlake vašeg ljubimca.

2. Korak
U mašini operite svu ćebad, jastučiće i ostale detalje napravljene od tkanine jer one najlakše upijaju neugodne mirise. Predmete operite na laganoj temperaturi s deterdžentom za osetljivo rublje. Po želji, umesto omekšivača koristite jabukovo sirće koje djeluje antibakterijski te tkaninu ostavlja mekom.

3. Korak
Nakon što ste uklonili sve materijale, sodu bikarbonu posipajte po svim površinama od materijala poput tepiha i sedećih garnitura i zrnca dlanom, metlicom ili četkom raširite po celoj površini.

Ostavite da soda bikarbona odstoji preko noći i upije sve mirise i vlagu. Ujutro, usisavačem usisajte prašak sa svih površina kako biste u postpunosti uklonili miris psa iz doma.

izvor: zadovoljna.hr

foto: index.hr

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno