Slatkiši
16.04.2014.

Domaća Snickers čokolada

Verujemo da deca obožavaju ovaj slatkiš sa kikirikijem i zato vam predstavljamo jednostavan recept da možete da ga spremite kod kuće, obradujete klince i uštedite novac.

Potrebno za koru:

8 belanaca
8 kašika šećera
250 gr mlevenog ili seckanog kikirikija
4 kašike brašna
1 kašičica praška za pecivo
Potrebno za beli krem:
250g bele čokolade
2 kašike ulja

Potrebno za karamel krem:

12 kašika šećera
250 gr margarina
8 žumanaca
250 gr kikirikija (mora biti neslani)
Potrebno za čoko preliv:
250gr crne čokolade
2 kašike ulja



Način pripreme:

Mutite belanca uz postepeno dodavanje šećera, sve dok ne dobijete šam sa čvrstom teksturom. U posebnoj činiji pomešati mleveni kikiriki sa praškom za pecivo i brašnom, a zatim postepeno dodavati u umućena belanca, a za najbolje rezultate predlažemo da sjedinite smesu žicom za mućenje umesto mikserom.

Nakon toga, u pleh obložen papirom za pečenje sipajte smesu i pecite u rerni oko pola sata na temperaturi od 170°. Kada se ispeče ostavite ga da se ohladi. Za to vreme na pari, sa uljem, istopite belu čokoladu i ravnomerno je prelijte preko ohlađene kore, a zatim ostavite da se ponovo ohladi.

Sledeći korak je spremanje karamel krema, tako da treba da istopite 8 kašika šećera i da držite na vatri dok ne postane braonkast i karamelizovan, uz neprestano mešanje da ne bi zagoreo. Dodajte margarin postepeno uz neprekidno mešanje i krčkajte dok se ne sjedini.

Nakon toga pomešajte preostale 4 kašike šećera sa 8 žumanaca i sve to dodajte karamelu koji se krčka u šerpi. Dobro promešajte da se sve ujednači a zatim dodajte secani ili mleveni kikiriki. To treba da ostane na ringli dok se ne zgusne, a onda ga ostavite da se skoro sasvim ohladi pre nego što ga nanesete na sloj od belog krema.

Poslednji korak jeste priprema čoko krema: na pari istopite crnu čokoladu, dodajte malo ulja i dobro izmešajte, a zatim kada se malo ohladi prelijte preko kolača. Ostaje vam samo da sačekate sat dva da se sve dobro stegne, i možete obradovati ukućane divnom poslasticom!

Fotografije: browneyedbaker.com; howsweeteats.com; thomashunt.com;
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""