Slatkiši
28.03.2014.

Torta za 30 minuta – bez pečenja!

Idealna torta za iznenadne goste ili kada jednostavno želite nešto lako, ukusno i jednostavno što će oduševiti sve prisutne. Predstavljamo vam tortu koju od milošte zovemo "puno bure sladoleda"!

Potrebno:
30 Oreo kolačića ili Išlera za osnovu
39 štangli čokolade za konstrukciju bureta (može bilo koja čokolada sa štanglama kao na slici)
Veliko porodično pakovanje sladoleda sa dva vaša omiljena ukusa
Kesica šarenih bombonica ili lešnika u boji za ukras odozgo
Pola šolje mleka

Način pripreme:
Izvadite sladoled iz zamrzivača i ostavite da odstoji 10-15 minuta da se malo opusti. Za to vreme u blenderu izmrvite kolačiće i dodajte mleko da dobijete smesu za podlogu.

U okrugloj tepsiji u krug poređajte štangle čokolade kao što je prikazano na slici i trudite se da budu što bliže jedna drugoj, a zatim ravnomerno rasporedite dobijenu smesu i ostavite u zamrzivaču na 10 minuta. Nakon toga Uzmite polovinu sladoleda (jedan ukus) i rasporedite preko osnove koju ste napravili, i vratite u zamrzivač na još deset minuta, a zatim ponovite ceo postupak sa drugom polovinom sladoleda.Uzmite polovinu sladoleda (jedan ukus) i rasporedite preko osnove koju ste napravili, i vratite u zamrzivač na još deset minuta, a zatim ponovite ceo postupak sa drugom polovinom sladoleda.

Iskoristite nekoliko izlomljenih keksića da sa šarenim bombonama ukrasite tortu odozgo, a zatim ostavite da prenoći u zamrzivaču. Izvadite tortu 10 minuta pre serviranja, a možete vezati i traku za ukras, gosti će biti oduševljeni!

Fotografije: recipegirl.com; jennifercooks.com; familyspice.com;

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši