Potrebno je
350 g brašna 150 g šećera šoljica meda 150 g margarina 1 jaje i 1 žumance, 2 kačičice đumbira u prahu, 2 kašičice cimeta u prahu, 1 kesica praška za pecivo, malo soli, po želji šaka prepečenih lešnika, badema ili oraha.
Priprema
U banglici sjedinite brašno, šećer, đumbir, cimet, prašak za pecivo i so, pa sve dobro promešajte, a zatim dodajte margarin umućen sa šećerom i med. Rukama mešajte dok se sve ne sjedini i pretvori u mrvičasto testo, a potom dodajte jedno celo jaje i jedno žumance, pa nastavite da mesite. Kad dobijete glatko testo, umotajte ga u providnu foliju ili u običnu kesu i ostavite da se „odmori“ u frižideru barem sat-dva.
Na pobrašnjavljenoj površini oklagijom rastanjite testo na debljinu od pola centimetra i kalupima vadite kolačiće. Ređajte ih na pleh obložen pek-papirom i pecite ih na 200 stepeni dok ne porumene.
Pre pečenja kolačiće možete da premažete ulupanim belancetom u koje ste dodali kap dve ulja i da ih pospete sa malo seckanih oraha, badema ili lešnika koje ste prethodno malo prepekli u rerni.
Foto: tablespoon.com