Potrebno je za 24 mafina
4 jaja, 250 g maslaca, 350 g šećera, 350 gr brašna, 200 ml kisele pavlake, 50 g kakaoa, 50 g nes-kafe, 150 ml vruće vode, 1 kesica praška za pecivo, kačičica soli; za dekoraciju 2 kesice šlag-krema sa ukusom čokolade
Priprema
Maslac sobne temperature mikserom umutite sa šećerom, pa dodajte jedno po jedno jaje. U vrućoj vodi razmutite kakao i nes-kafu pa sipajte u smesu s maslacem i dobro izmešajte: Dodajte brašno koje ste sjedinili sa praškom za pecivo i solju, promešajte, a na kraju u sve umešajte kiselu pavlaku.
U kalup za mafine rasporedite papirne korpice za pečenje, pa sipajte smesu do 2/3 visine i pecite na 200 stepeni 15 do 20 minuta. Kad se mafini potpuno ohlade ukrasite ih šlag-kremom pripremljenim prema uputstvu sa kesice i čokoladnim mrvicama, kakaom ili narendanom čokoladom.
Foto: givemetalk.com