Slatkiši
22.10.2017.

Kruške kuvane u čaju

Potrebno je
2 šolje vode, 3 kesice zelenog ili crnog čaja, ½ šolje šećera, 4 čvrste, zrele kruške viljamovke, mala konzerva kompota od bresaka, 4 karanfilčića, 2 štapića cimeta, 2 zvezdice anisa, malo sušenih brusnica i seckanih pistaća, sladoled od vanile

Priprema
U pliću šerpu sipajte vodu i zagrejte je do ključanja, pa dodajte kesice čaja. Sklonite s vatre, pustite 10 minuta da odstoji, izvadite vrećice i vratite šerpu na tihu vatru. Kad čaj provri, dodajte šećer, cimet, anis i karanfilčić. Kuvajte dok se šećer ne rastopi, a zatim dodajte kruške koje ste prethodno oljuštili, presekli na polovine i odstranili im semenke. Kuvajte 10 minuta ili kraće, ako kruške brže smekšaju, pa izvadite voće na stranu i pustite ga da se hladi. Čaju sa začinima dodajte tečnost iz kompota od bresaka i kuvajte dok polovina tečnosti ne uvri, pa sklonite sa vatre i, kad se ohladi, vratite voće i ostavite da odstoji barem sat vremena.
Služite blago zagrejano sa sladoledom od vanile, sušenim brusnicama i seckanim pistaćima.

Foto: acommunaltable.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""