Slatkiši
13.10.2017.

Padobrančići


Potrebno je
Za testo: 4 belanceta, 200 g prah šećera, 100 g kokosovog brašna, 3 kašike običnog pšeničnog brašna, kašika mleka; za krem: 100 ml slatke pavlake, 2 kašike šećera, 100 g čokolade za kuvanje, 50 g maslaca ili margarina

Priprema
Mikserom čvrsto ulupajte belanca dok ne dobijete čvrst sneg, pa dodajte šećer i mutite dok se ne rastopi, pa lagano varjačom umešajte kokosovo brašno, brašno i mleko. Dobijenu glatku smesu kašičicom raspoređujte po plitkom plehu koji ste obložili pek-papirom, tako da dobijete što pravilnije kružiće. Smesa će se malo razliti, a tokom pečenja narasti. Pecite 20 do 25 minuta na 150 stepeni. Tek kad se ohlade, skinite ih sa papira.
Dok se padobrančići hlade, spremite krem. Prvo zagrejte pavlaku do vrenja, a zatim dodajte šećer i čokoladu izlomljenu na kockice, pa mešajte dok se sve ne rastopo i sjedini. Kad skinete s vatre, dodajte puter, pa ostavite da se stegne i ohladi, a zatim njime mažite jedan po jedan padobrančić i spajajte ih.

Foto: Pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši