Slatkiši
06.10.2017.

Čoko baklava

Potrebno je
½ tankih kora za pitu, 250 g maslaca, 250 g sitno seckanih oraha, 100 g čokolade za kuvanje; Za zalivanje 300 g šećera, 2 šolje vode

Priprema
Čokoladu izlomite pa je na tihoj vatri rastopite sa malo maslaca u jednoj šerpici, a ostatak maslaca u drugoj. U podmazan pleh stavite dve kore, prelijte ih sa po malo rastopljenog maslaca i malo rastopljene čokolade, pospite iseckanim orasima, pa ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Slojevi kora mogu da budu bez čokolade, ali je važno da do kraja budu premazane maslacem, a naročito poslednja.
Kad završite s ređanjem kora, oštrim nožem isecite baklavu na parčiće (na trouglove, kvadrate ili prevougaonike), pa pecite pola sata na 180 stepeni ili dok baklava ne porumeni.
Dok se baklava peče, skuvajte preliv od šećera i vode. Ukoliko je preliv vruć, baklava treba da bude hladna i obrnuto. Služite sutradan, kad upije sav zaliv.

Foto: Pexel

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""