Slatkiši
01.09.2017.

Šam-rolnice

Potrebno je
500 g lisnatog testa, 5 belanaca, 350 g kristal šećera, 1 dl vode, kalupi za šam-rolne

Priprema
Odmrznuto lisnato testo oklagijom što više rastanjite pa ga isecite na trake širine dva prsta. Trake testa namotavajte na kalup za šam-rolne, ređajte ih na pleh prekriven pek-papirom i peci 15-20min na 180 stepeni.
Dok se testo peče, upštinujte 200 g šećera sa 1 dl vode, da bude gušće nego za slatko. Od belanaca umutite čvrst sneg, pa dodajte 150 g šećera, kašiku po kašiku. Mutite mikserom dok se šećer ne rastopi, a zatim, uz neprekidno mućenje, u belanca sipajte ušpinovani šećer u tankom mlazu. Činiju s belancima stavite u posudu sa hladnom vodom i mutite dok se ovaj fil ne ohladi.
Hladne rolne punite hladnim šamom, najbolje poslastičarskim špricom, pa ih pospite prah šećerom.

Foto: Pixabay
 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""