Slatkiši
12.07.2017.

Sezonski čizkejk

Potrebno je
Za koru: 300 g mlevenog keksa, 150 g margarina, 150 ml mleka; Za beli fil: 500 ml slatke pavlake, 2 čaše kisele pavlake, 250 g neslanog mladog sira, 1 kesica želatina; Za voćni fil: 300 g crvenog voća ( maline, višnje), 4 kašike šećera, 100 ml vode, 1 kesica želatina

Priprema
Istopite margarin u mlakom mleku, dodajte keks pa umutite mikserom. Smesu utisnite u kalup obložen papirom za pečenje i ostavite u frižideru da odstoji. Umutite slatku pavlaku, dodajte sir i kiselu pavlaku, pa dobro sjedinite. Želatin pripremite po uputstvu s kesice, pomešajte ga s malo belog fila, preručite u beli fil, umutite mikserom, pa sipajte u kalup preko kore. Ostavite u frižideru da se stegne. Kuvajte voće, vodu i šećer deset minuta, pa dodajte pripremljen želatin. Dobro izmešajte, ostavite da se ohladi i lagano rasporedite preko belog fila. Pre služenje kolač dobro ohladite u frižideru.

Umesto malina, možete da koristite jagode, višnje, kupine, borovnice, ribizle ili neko drugo bobičasto voće.

Foto: Pixabay

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši