Slatkiši
07.06.2017.

Domaći banana hleb

Potrebno je:
jedna i po šolja brašna, jedna i po kašičica sode bikrbone, pola kašičice soli, 2 jaja, 2 veće zrele banane, pola šolje gustog jogurta, četvrtina šolje meda, četvrtina šolje smeđeg šećera, pola šolje suvog grožđa i brusnica, 20 g maslaca

ZA PRELIV sok od pola limuna, 100 g prah-šećera, 40 g maslaca

Priprema

Zagrejte rernu na 180 stepeni i maslacem podmažite duguljasti kalup. U posudi pomešajte brašno, sodu bikarbonu i so. U drugoj posudi umutite jaja sa smeđim šećerom, dodajte ispasirane banane, gusti jogurt i med. Pomešajte sa suvim sastojcima i sve fino sjedinite tako da dobijete kompaktnu smesu.

Na kraju ubacite suvo grožđe i brusnice i pecite oko 40 minuta. Hleb izvadite, ostavite da se malo prohladi i prelijte iz rerne ostavite da se prohladi desetak minuta i prelijte belim prelivom koji ste skuvali dok se hladio kolač. Sok od limuna kuvajte sa šećerom stalno mešajući, pa kad se šećer otopi umešajte maslac.

Kada se otopi mešajte da se preliv ohladi i pobeli.

foto: cooking.nytimes.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""