Slatkiši
27.05.2017.

Jagoda torta

Potrebno je:

ZA KORE 250 g maslaca ili margarina, 1 kesica vanilin šećera, 200 g šećera, 2,5 solja brašna, pola šolje gustina, 1 kašičica soli, 1 kašičica sode bikarbone, 5 jaja, 3 kašike kisele pavlake;

ZA FIL 400 ml slatke pavlake, 100 g bele čokolade, 1 kašičica želatina u prahu, 2 kašike vruće vode, 200 g jagoda

ZA DEKORACIJU beli fondan, jestive srebrne perle

Priprema

Penasto umutite maslac ili margarin sa šećerom, dodajte mileram, vanilin šećer i jedno po jedno jaje, posle svakog mutiti nekoliko minuta. Zatim sipajte brašno izmešano sa sodom bikarbonom, solju i gustinom. Testo sipajte u okrugli kalup obložen pek-papirom premazan maslecm. Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni.

Ostavite koru pet minuta i izvadite je, pa kad se ohladi presecite na pola. Za fil dobro umutite slatku pavlaku sa prohlađenom rastopljenom čokoladom i dobro oceđeni želetnom koji je prethodno preliven vodom. Donju koru premažite filom i preko fila složite polutke jagoda. Pritisnite gornjom korom. Celu tortu ukrasite belim fondanom i srebrnim prelama. Za preliv umutite prah šećer i vreli sok od kivija, pa nanesite na gornju površinu torte. Ukrasite je po želji.

foto: Japanese Cooking 101

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""