Potrebno je:
ZA KORE 250 g maslaca ili margarina, 1 kesica vanilin šećera, 200 g šećera, 2,5 solja brašna, pola šolje gustina, 1 kašičica soli, 1 kašičica sode bikarbone, 5 jaja, 3 kašike kisele pavlake;
ZA FIL 400 ml slatke pavlake, 100 g bele čokolade, 1 kašičica želatina u prahu, 2 kašike vruće vode, 200 g jagoda
ZA DEKORACIJU beli fondan, jestive srebrne perle
Priprema
Penasto umutite maslac ili margarin sa šećerom, dodajte mileram, vanilin šećer i jedno po jedno jaje, posle svakog mutiti nekoliko minuta. Zatim sipajte brašno izmešano sa sodom bikarbonom, solju i gustinom. Testo sipajte u okrugli kalup obložen pek-papirom premazan maslecm. Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni.
Ostavite koru pet minuta i izvadite je, pa kad se ohladi presecite na pola. Za fil dobro umutite slatku pavlaku sa prohlađenom rastopljenom čokoladom i dobro oceđeni želetnom koji je prethodno preliven vodom. Donju koru premažite filom i preko fila složite polutke jagoda. Pritisnite gornjom korom. Celu tortu ukrasite belim fondanom i srebrnim prelama. Za preliv umutite prah šećer i vreli sok od kivija, pa nanesite na gornju površinu torte. Ukrasite je po želji.
foto: Japanese Cooking 101