Potrebno je:
2 dl vode, 2 dl ulja, 2 dl mleka, kašičica soli, 2 kašike šećera, kocka kvasca, 1 kg brašna, 1 margarin, 2 jajeta,
Priprema
U 2dcl mlakog mleka stavite kašiku šećera i kvasac. Ostavite da nadođe, pa sve sjedinite s ostalim sastojcima i umesite glatko testo. Ostavite na toplom da nadođe. Testo premesite i podelite na 10 jufkica. Margarin podelite na 8 delova. Jednu jufku malo razvucite, pa premažite sa jednim delom margarina. Drugu jufkicu razvucite i namažite drugim delom margarina.
Stavite preko prve, pa treću razvucite, namažite i stavite preko druge kore. Ponavljajte postupak do pete kore. Nju samo razvucite i stavite preko četvrte. Od ostalih pet jufki napravite još jednu takvu gomilu. Ostavite desetak minuta, pa prvu gomilu razvucite tanko ukrug, pa isecite na 16 delova i filujte eurokremom. Ređati u tepsiju, svaki kroasan namažite žumancetom i po želji prelijte istopljenom čokoladom.
foto: Saludables Online