Potrebno je:
ZA TESTO 4 jajeta, 400 g brašna, 800 ml mleka, 100 ml ulja, 100 ml kisele vode, pola kašičice soli, 2 kašike kakaoa, 2 kašike čokolade u prahu
ZA FIL 250 g pečenih mlevenih lešnika, 125 ml mleka, 150 g šećera, 4 žumanceta, 150 g maslaca, 1 pomorandža, 200 g čokolade za kuvanje
ZA DEKORACIJU 2 kesice šlag krema od čokolade, 200 ml hladnog mleka, 2 kašike kakaoa
Priprema
Umutite testo, ostavite ga da odstoji i od njega ispecite oko 20 palačinki. Mlevene lešnike prelijte vrelim mlekom koje ste zasladili sa 50 grama šećera. Žumanca umutite s preostalim šećerom, dodajte ih u poparene lešnike i mešajte na pari 15 minuta, a onda dodajte otopljenu čokoladu, sok i rendanu koricu od pomorandže. U ohlađen fil stavite umućen maslac i dobro sjedinite. Filujte palačinke i slažite ih jednu na drugu. Nafilovanu tortu premažite šlag kremom u koji ste umešali kakao.
foto: pressonline