Slatkiši
18.02.2017.

Jelenin kolač od jabuka

Potrebno je: 

ZA TESTO: 300 g brašna, 1 prašak za pecivo, 150 g margarina, 100 g šećera, 4 žumanceta; ZA FIL: 4 belanceta, 150 g šećera, 130 g lešnika, 1 vanilin šećer, malo džema od višanja, 700 g jabuka

PRIPREMA

Od brašna, praška za pecivo, margarina, šećera i žumanaca umesite prhko testo, pa ga nakratko ostavite u frižideru da se stegne. Testo potom podelite na dva dela. Jedan deo razvucite kao koru, stavite u podmazan pleh, rasporedite izrendane i oceđene jabuke. Umutite čvrst sneg od belanaca, dodajte šećer, vanilin šećer, mlevene lešnike i veću kašiku džema, promešajte i sve izlijte preko jabuka. Preko nadeva na krupno rende izrendajte jabuke, sve prekrijte drugim delom testa i pecite na 220 stepeni dok ne porumeni.

foto: bettycrocker.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši