Potrebno je:
ZA TESTO 200 g brašna, 50 g integralnog brašna, 2 jajeta, 300 ml mleka, 50 g otopljenog maslaca ZA NADEV 4 jabuke, 2 kašike marmelade od kajsija, 2 kašike meda, cimet u prahu, ulje, umućena slatka pavlaka, preliv od čokolade
Priprema
U jednoj posudi izmešajte obe vrste brašna, dodajte jaja, mleko, polovinu otopljenog maslaca i prstohvat soli. Svaki put pre stavljanja smese podmažite tiganj sa po malo rastopljenog putera. Ispečene palačinke poklopite i ostavite ih sa strane. Oljuštite i na sitne kockice isecite jabuke, stavite ih u šerpu, dodajte marmeladu od kajsija i med i grejte samo toliko da se marmelada i med istope. Promešajte i ohladite. Stavite palačinku na tanjir, nafilujte je pripremljenim filom, pa uvijte u paketić, prelijte čokoladom i poslužite s umućenom slatkom pavlakom.
foto: najboljamamasasvetu.com