Slatkiši
11.09.2013.

Napravite ukusne, prave makrone

POTREBNO JE ZA OSNOVU
4 belanceta, 70 g kristal šećera, 250 g šećera u prahu, 150 g blanširanog mlevenog badema, boje i arome po želji
ZA GANAŽ KREM 300 ml slatke pavlake, 200 g čokolade
PRIPREMA
1. Belanca moraju da budu sobne temperature, nikako hladna.
2. Belanca mutite u savršeno čistoj posudi. Ako je iole vlažna i na njoj postoji i trag masnoće, sav vaš trud može da padne u vodu.
3. Mutite belanca najpre sa kristal šećerom dok smesa ne bude čvrsta i sjajna, a nakon toga lagano umešajte šećer u prahu i blanširani mleveni badem.
4. Ukoliko želite da vaši kolačići imaju drugu aromu i boju, dodajte u belanaca samo dve-tri kapi, jer dodavanje boje i arome ne sme da promeni konzistenciju, tačnije smesa ne sme da postane ređa nego što je bila.
5. Smesu stavite u poslastičarsku kesu i na dobar, deblji pleh obložen pek-papirom istiskujte malene pogačice slične veličine i ostavite ih da tako odstoje oko sat vremena.
6. Potom ih pecite 12–13 minuta u rerni zagrejanoj na 150 stepeni.
7. Gotove makrone malo prohladite, pažljivo odvojte nožem od papira kako se ne bi raspali i ohlađene spajajte ganaž kremom.
8. Za krem zagrejte slatku pavlaku i, kad počne da struji, dodajte lomljenu čokoladu, belu ili crnu u zavisnosti od toga šta želite. Mešajte varjačom ili žicom dok se čokolada ne otopi. Prohladite i stavite u frižider da prenoći, pa sutradan dobro mikserom umutite i filom spajajte makrone.

FIL SA UKUSOM MALINE
Potrebno je
100 g margarina, kašika i po šećera u prahu, kašika vanilin šećera, 1 žumance, 2 kašika marmelade od malina, ako želite intenzivniju boju fila, dodajte samo dve kapi crvene boje za kolače

 

slike:coolinaryjourneybyme.com, naxi.rs

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši