Slatkiši
30.12.2016.

Novogodišnja oranž torta

Potrebno je:

ZA KORU 3 jajeta, 2 kašike vrele vode, 125 g šećera, 1 vanilin šećer, 75 g brašna, ravna kašičica praška za pecivo, 1 puding s ukusom pomorandže ZA FIL 4 kašike marmelade od pomorandže, 100 g čokolade s pomorandžom, 600 ml slatke pavlake, kesica vanilin šećera, 2 kesice učvršćivača za šlag, malo rendane kore pomorandže ZA UKRAŠAVANJE 4 kašike marmelade od narandže

Priprema

Mikserom penasto umutite jaja i vodu, dodajte šećer i vanilin šećer, a kad se dobro umuti, umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo i prahom za puding. Testo sipajte u kalup i pecite pola sata na 180 stepeni. Ohlađenu koru prepolovite, pa donju koru premažite marmeladom. Čokoladu od pomorandže narendajte. Polovinu slatke pavlake pomešajte s vanilin šećerom i učvršćivačem za šlag, čvrsto ulupajte i dodajte čokoladu i rendanu koru pomorandže.

Nafilujte koru namazanu marmeladom, poklopite drugom korom i blago pritisnite. Preostalu slatku pavlaku pomešajte sa učvršćivačem za šlag, čvrsto umutite i time sa svih strana premažite tortu. Marmeladu zagrejte i prelijte tortu, pa je, kad se stegne, služite s kuglom sladoleda od vanile.

foto: dolesunshine.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""