Potrebno je:
konzerva kompota od breskvi ZA KORU 12 jaja, 12 kašika šećera, 2 vanilin šećera, 10 kašika brašna, malo soli ZA FIL 2 kesice šlag krema od čokolade, 2 kesice šlag krema s ukusom pavlake ZA DEKORACIJU kesica šlaga, štangla čokolade za kuvanje, breskve
Priprema
Ocedite breskve iz kompota, a sok sačuvajte. Čvrsto ulupajte belanca s mrvicom soli. Žumanca mutite s kristal i vanilin šećerom i kašikom soka od kompota sve dok masa ne postane penasta. Ubacite potom brašno, kašiku po kašiku, pa sjedinite sa šneom. Masu sipajte u podmazan kalup i pecite koru na 180 stepeni oko 40 minuta.
Gotovu koru presecite popreko tako da dobijete tri korice. U kalup stavite jednu koru, poprskajte je sokom iz kompota i po njoj poređajte polutke breskvi. Preko nanesite umućen šlag krem od čokolade (jednu kašiku krema odvojte za ukrašavanje). Potom stavite drugu koru, poprskajte je sokom, poređajte breskve i premažite umućenim šlag kremom s ukusom pavlake.
Stavite poslednju koru, pa tortu ostavite u frižider da se stegne. Kad je izvadite, oslobodite je kalupa i premažite šlagom. Ukrasite je rendanom čokoladom i komadićima breskvi.
foto: domacirecepti.net