Slatkiši
03.09.2013.

Lenkina torta

Lenkina torta

Potrebno je
ZA TRI KORE 15 belanaca, 360 g šećera, po 150 g oraha, lešnika i badema ZA FIL 15 žumanaca, 700 ml mleka, 250 g šećera, dve kesice pudinga od vanile, 50 g čokolade za kuvanje, 400 g maslaca
Priprema
Umutite po pet belanaca i po 120 g šećera i orasima za jednu, bademima za drugu i lešnicima za treću koru. Kore pecite po 15 minuta na 175 stepeni. Za fil stavite da provri mleko i šećer. Penasto umutite jaja i puding, pa ih sipajte u mleko koje ste skinuli s vatre. Sve zajedno vratite da se kuva dok se ne zgusne. Ohlađeni krem sastavite s penasto umućenim maslacem. Odvojte trećinu fila i u njega umešajte rastopljenu čokoladu. Žuti fil podelite i njime premažite dve kore, a poslednju nafilujte čokoladnim kremom. Na kraju tortu ukrasite umućenim šlagom. Stavite neki badem, lesnik ili orah na vrh kao ukras. Možete ih i izrendati.

 

slike:wineandplum.com, castlesandcariages.blogspot.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši