Slatkiši
25.06.2016.

Domaći sladoled od malina sa krem sirom


POTREBNO JE:

125 ml punomasnog mleka, 125 ml slatke pavlake, 1 jaje, 1 žumance, 100 g šećera, 125 g krem sira, 225 g malina, 1 kašičica ekstrakta vanile.

PRIPREMA

Stavite pavlaku i mleko u posudu za kuvanje i zagrevajte do vrenja, pa sklonite sa vatre. Umutite jaje, žumanac i šećer. Ulijte polako toplo mleko sa slatkom pavlakom neprestano mešajući. Vratite opet sve u posudu za kuvanje i kuvajte par minuta na laganoj vatri, neprestano mešajući varjačom dok se krema lagano ne zgusne. Sklonite sa vatre i umešajte ekstrakt vanile.

Prespite kuvani fil u posudu koju ćete staviti u veću posudu sa hladnom vodom i ledom da se pre ohladi, pa sipajte krem kroz gusto mrežasto cedilo. U međuvremenu operite i prosušite maline. Stavite maline i krem sir u blender, pa dobro izmiksajte da dobijete glatku smesu. Pomešajte smesu od jagoda i sira sa ohlađenim kremom od jaja. Gotov sladoled premestite u posudu pogodnu za zamrzavanje i stavite u zamrzivač.

izvor: zena.blic.rs

foto: tumblr.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""