Slatkiši
17.06.2016.

Neodoljiva torta sa borovnicama

Potrebno je:

pakovanje lisnatog testa, 1 l slatke pavlake, čaša voćnog jogurta od borovnice, 100 g šećera u prahu, 300 g borovnica, šećer u prahu za posipanje

Priprema

Razvucite dve tanje kore od lisnatog testa, izbockajte ih viljuškom i ispecite u četvrtastom plehu za tortu.

Drugu koru pre pečenja isecite na kvadrate. Čvrsto umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, te dodajte voćni jogurt i lagano umešajte borovnice. Na dno kalupa stavite ispečenu koru od lisnatog testa, preko nje sipajte pripremljeni fil. Kockama druge kore pokrijte fil, pa celu tortu premažite preostalim filom.

Dobro ohladite, a pre služenja stavite u zamrzivač na pola sata. Pospite obilno šećerom u prahu i svaku kocku ukrasite borovnicama. 

foto: gastronomika.hr

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši