Potrebno je:
Za koru: 12 jaja, 300 g šećera, 250 g brašna, ekstrakt maline ili crvena kolačarska boja
Za sirup: 300 g šećera, 200 ml vode, sok od 2 pomorandže, 50 ml ruma
Za krem: 300 g margarina, 200 g šama (2 belanca, 100 g šećera), pekmez
Priprema
Pomešajte sve sastojke za koru, pa smesu podelite na dva jednaka dela. Jedan ispecite u četvrtastom plehu bez dodatka, a u drugi dodajte ekstrakt maline ili crvenu kolačarsku boju, pa i nju ispecite.
Pomešajte sastojke za sirup, stavite ih da proključaju i onda sklonite s vatre. Koru u boji isecite na kockice, zalijte je pripremljenim sirupom i pomešajte sa kremom od 300 g margarina i 200 g šama.
Žutu koru isecite napola i premažite pekmezom po želji.
Filujte na sledeći način. U kalup stavite žutu koru, fil, pa prekrijte drugom korom. Pritisnite nečim teškim i ostavite u frižideru da se stegne. Prelijte fondanom i služite.
izvor/foto: zena.blic.rs