Slatkiši
26.03.2016.

Prolećni kolač od griza i jagoda

Sastojci:

300 gr griza, 180 gr šećera, 1 prašak za pecivo, 250 gr jogurta, 180 gr otopljenog maslaca, 1 vanilin šećer, 250gr jagoda, listići badema
šećer u prahu, slatka pavlaka (umućena u šlag), jagode, vanill-burbon šećer

Priprema:

U posudu staviti griz, šećer i prašak za pecivo. Maslac otopiti, pa kada se malo ohladi dodati jogurt i vanilin šećer i sve zajedno dodati suvim sastojcima i dobro pomešati. Obložiti kalup za torte (prečnika oko 20 cm) sa papirom za pečenje i uliti smesu. Na vrh dodati usitnjene jagode, potom vrh poravnati i posuti ga sa listićima badema. Stavit u prethodno zagrejanu pećnicu na 180 ˚C na 45 minuta. Potom kolač izvaditi iz kalupa, ostaviti da se hladi. Servirati sa jagodama i umućenom slatkom pavlakom u koju ste dodali vanilin- burbon šećer. 

izvor: recepti-svijeta.com

foto: kitchenist.com

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""