Slatkiši
05.02.2016.

Tetka Mirine kokos kocke

Sastojci
Za koricu:

5 belanaca, 250 g šećera, 1 limun, 150 g pšeničnog oštrog brašna, 1 prašak za pecivo, 150 g kokosova brašna

Za prvi krem:
500 ml mleka, 70 g pšeničnog oštrog brašna, 70 g šećera

Za drugu kremu:
5 žumanaca, 50 g šećera u prahu, 250 g maslaca

Za posipanje: 50 g kokosova brašna 

Priprema

Belance mutiti mikserom dok ne dobijete čvrsti sneg. Mešajući dodajte šećer i limunov sok.

Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i kokosovim brašnom pa lagano umešajte u pripremljeni sneg. Smesu sipajte u pleh (35×20 cm) premazan maslacem i pospite brašnom. Koricu pecite u pećnici zagrejanoj na 180°C oko 25 minuta.

Za prvi krem: pomešajte brašno, šećer i 100 ml mleka. Preostalo mleko zakuvajte i umešajte pripremljenu smesu pa uz mešanje kuvajte nekoliko minuta, a zatim ohladite uz povremeno miješanje.

Drugi krem pripremite tako što mikserom mutite žumance sa šećerom u prahu i maslacem.

Ohlađen prvi i drugi krem dobro izmešajte i premažite preko ohlađene kore. Pospite kokosovim brašnom i ohladite.

Savjet
Krem možete pripremiti i tako da izmešate žumance, šećer, brašno i oko 100 ml mleka zakuvajte u preostalom vrućem mleku i kuvajte oko 10 minuta dok se ne zgusne. Zatim u ohlađeni krem umešajte penasto umućeni maslac i šećer u prahu.

izvor/foto: coolinarika.com

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Preporučeno

03.
Feb
2018
Slatkiši
27.
Jan
2018
Slatkiši
20.
Jan
2018
Slatkiši
string(0) ""
string(0) ""